Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Nationaal Talenten Centrum

Discipline:
Rugby
Over Ons:
Wat is het NTC?
Het Nationaal Talenten Centrum voor Rugby is in 2014 van start gegaan om een talentenprogramma aan te kunnen bieden aan de top van het Nederlandse rugby, waarbij studie en trainen goed gecombineerd kunnen worden. Daarnaast heeft Rugby Nederland een sterk team aan coaches en trainers, die deze groep klaarstoomt om op het hoogste niveau te presteren. Ook is er goede medische begeleiding, waarbij Fysio Cura Plaza ondersteunt met blessurepreventie en revalidatie.
In 2015 zijn er twee NTC spelers gecontracteerd om in Montpellier te spelen. Daarnaast komen alle deelnemers uit voor de nationale selecties waaronders de Heren XV, Jong Oranje U20, Jong Oranje U18 en Jong Oranje U17.

Om het sporten te kunnen combineren met opleiding beschikken de deelnemers over een Internationaal Talent (IT) status bij NOC*NSF. Met deze topsportstatus kunnen ze terugvallen op het topsport regelement van hun opleiding. Daarmee wordt er meer flexibiliteit gecreeëd in het onderwijsprogramma. Voor middelbare scholieren betekent dit toegang tot een zogeheten LOOT-school.
Het NTC programma bestaat uit 3 tot 7 centrale trainingsmomenten per week, waarnaast spelers ook nog een clubtraining volgen, alsmede het spelen van een clubwedstrijd. In het gehele programma wat de speler doorloopt (NTC + club) staat de individuele ontwikkeling van de speler centraal. Iedere speler ontwikkelt dan ook met alle betrokkenen een Persoonlijk Ontwikkeling Plan.
Trainen en studeren of werken, betekent een vol schema. De arbeidsrustverhouding is binnen topsport essentieel voor groei en succes. Iedereen in het programma wordt dan ook geacht in Amsterdam (+30km) te komen wonen. Door de reistijd te reduceren, kunnen de trainingsuren en de rusturen toenemen. Rugby Nederland kan ondersteunen in het vinden van geschikte huisvesting. Het programma biedt ook een maaltijd aan op trainingsdagen, waarbij er na de training met de volledige groep wordt gegeten. Voor meer informatie over de kosten en het programma kan contact opgenomen worden met de Topsport Coördinator: topsport@rugby.nl.

Hoe kun je bij het NTC terecht komen?
Het NTC is bedoeld voor de talenten van de toekomst. Sinds 2018-2019 zijn er naast de jongens ook meiden in het programma opgenomen in de leeftijd van 16 – 20 jaar. Om je in te kunnen schrijven zal je een motivatie brief moeten schrijven aan topsport@rugby.nl en daar ook je Rugby CV aan toevoegen. Dit dient uiterlijk in de tweede week van december binnen te zijn bij Rugby Nederland. Er zullen aan de hand hiervan na de jaarwisseling intake gesprekken worden gehouden en daaruit kan een uitnodiging voor het selectiekamp volgen.
Vervolgens wordt er in februari een selectiedag georganiseerd, waarbij de nieuwe NTC spelers voor het seizoen daarop worden geselecteerd. In maart hoor je dan of je wordt toegelaten en het programma start dan weer in de maand augustus. Vanaf dat moment wordt er van je verwacht dat de combinatie NTC en studie de hoogste prioriteit hebben. In juni zijn er ook pre-season trainingen, waarbij wij sterk aanraden deel te nemen, om zo goed te kunnen starten aan het seizoen 2018-2019.
Vanuit de 6 regionale Rugby Academies worden de meeste spelers gekozen, omdat zij over het algemeen al over het juiste profiel beschikken dat we graag terugzien op het NTC.

Geslacht:
Gemengd
Het team is bij elkaar sinds: :
Controleren...
sept 01 2014
Aangpepast sporter(s):
Nee
Status:
  • Internationaal
RTC-CTO-NTC:
  • NTC
Vereniging(en):
RC 'T Gooi, RC Hilversum, RC The Hookers, RC Castricum, RC Den Haag, RC The Dukes, RC Eemland, RC Diok, RC Amsterdam,
Sportresultaten:
-
Ambitie:
WK met Oranje XV
Trainingsuren:
6
Website:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


De SPT2 is een gps tracker, die impact, workrate, afgelegde afstand en...

Afgerond
3%
Gehaald
€320,00
opgehaald
0
dagen over