Arjan Drok

Discipline:
Schieten
Provincie:
Groningen
Over mij:
Hoi!
Ik ben Arjan Drok, 19 jaar en mijn sport is kleiduiven schieten! Daarnaast studeer ik de opleiding MBO Verpleegkundige, wat ik hopelijk volgend jaar afrondt.
Het kleiduiven schieten: Om te beginnen: ik schiet niet op echte duiven ( want serieus, ik heb mensen gehad die dat dachten)
Heb je geen idee wat kleiduiven schieten is? Voordat je verder leest, check deze site --> https://www.knsa.nl/sportschieten/sportschieten/schietsportonderdelen/kleiduiven/

Sinds mijn 13e ben ik met deze sport in aanraking gekomen door mijn vader en sinds het eerste schot was ik verkocht aan deze mooie sport. Vanaf het begin af aan heb ik goeie begeleiding gehad. Sinds mijn 15e begon ik regelmatig clubwedstrijden te winnen. Toen adviseerde iemand op de club mij om deel te nemen aan het NK. Hier wist ik een top 5 klassering te pakken. Een jaar later stond ik weer op het NK, maar dan op het podium na een geweldige ''finale'' voor 2e/ 3e plaats die ik moest schieten en helaas verloor, maar ik was 3e en dat als toen nog een jochie vond ik geweldig. Sinds die wedstrijd begon ik meer en meer te trainen en wedstrijden te schieten wat er tot toe heeft geleid dat ik sinds 2 jaar bovenin mee draai in Nederland. Ik heb inmiddels 2 WK deelnames achter mijn naam staan en heb ik meerdere malen het podium gehaald op Grand Prix's, selectiewedstrijden voor het Nederlands Team en zoals ik al zei: Nederlandse Kampioenschappen
Na mijn 3e plaats op het NK in 2016 stond ik als reserve voor het WK in Hongarije 2017. 2 maanden voor tijd viel er iemand uit waardoor ik mee mocht naar het WK als 'junior'. Een ervaring die geweldig was en waar ik heel veel geleerd heb. Door mijn goeie resultaten in 2017 waar ik meerdere wedstrijden gewonnen heb stond ik nu op de lijst voor het WK in Frankrijk afgelopen juli. ( in mijn sport is er ieder jaar een EK/WK) Ik eindigde als 40e van de 86 deelnemers in de juniorenklasse met een score van 144/200. Een mooie middenmoot waar ik erg blij mee ben. Voor volgend jaar staat WK Engeland op het programma en nog meer internationale wedstrijden. Sinds maart van dit jaar heb ik mentale trainingen gevolgd bij TipTop Sport in Groningen, daarnaast doe ik veel aan cardio training omdat je tijdens een wedstrijd veel loopt ( van schietpost naar de volgende schietpost)
Het is een geweldige sport maar met een groot financieel plaatje. Ik moet het meeste zelf bekostigen: trainingsrondjes, de reis er naartoe, benzine, munitie, hotelkosten, inschrijfgeld voor een wedstrijd etc.
Het kostenplaatje is erg groot en de sport is totaal niet bekend in Nederland wat het er niet makkelijker op maakt om sponsoren te vinden. En in mijn discipline van het kleiduiven schieten komt een 'topsport status' niet voor, terwijl het wel degelijk topsport is.
Ik hoop dat ik hierboven een beetje beschreven heb over wie ik ben en wat ik doe. Mochten er vragen zijn of wil je me persoonlijk benaderen, hieronder staat mijn Facebook pagina!
Geslacht:
Man
Geboortedatum:
27 aug 1999
Aangepast sporter:
Nee
(sport)Status:
Bondsstatus
Sportclub:
Schietvereniging Vulpes Vulpes Nieuwe Pekela
Sportresultaten:
Hieronder staan mijn beste hoogtepunten beschreven van dit & afgelopen jaar (en)
2016: 3e NK Pekela
2017: 2e selectiewedstrijd NL team Ommeren
2017: 4e NK Biddinghuizen
2017: 65e WK Hongarije Galgamácsa
2018: 1e Grand Prix 'Vulpes Vulpes Bokaal' Nieuwe Pekela
2018: 1e Grand Prix of 'Didam' Didam
2018: 40e WK Frankrijk Saint Lambert
2018: 1e selectiewedstrijd NL team Biddinghuizen
2018: 4e Grand Prix Classic Challenge Weert
2018: 3e Graziani Cup BantAmbitie:
Als eerste doel zou het fantastisch zijn om NL kampioen te worden, ik zat er een paar keer dichtbij maar helaas nog niet gelukt.
Mijn ambitie verder is om te groeien in de sport, veel internationale wedstrijden te schieten en zo hoog mogelijk op de ladder te komen en wellicht ooit, Europees & Wereldkampioen te worden.
Aantal Trainingsuren:
Fysieke, mentale + trainen op de schietbaan = 18u
Facebook: Instagram:
Unable to load tooltip content.