Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

yorick van deutekom

Sportdiscipline:
Bowling
Provincie:
Noord-Holland
Over mij:
Mijn naam is Yorick van Deutekom. Ik ben 19 jaar, heb een oudere broer en zus en bowlen is mijn passie. Op mijn 9e ben ik begonnen met bowlen. Ik had toe al een jaar lang gekeken bij de training van mijn broer. Mijn moeder zorgde alleen voor ons drieën, dus ik moest altijd mee. Toen ik oud genoeg was om ook mee te mogen doen bleek al snel dat ik wel talent had. Ik was 11 jaar toen ik voor het eerst drievoudig Nederlands kampioen werd. Deze winst smaakte naar meer en willen winnen en de beste willen zijn werd mijn tweede natuur. Jarenlang was ik dagelijks in het bowlingcentrum te vinden en dat heeft zich uitbetaald. Sinds vorig jaar ben ik ook regelmatig in het fitnesscentrum te vinden. Mijn training hier heeft een merkbaar positief effect gehad op mijn bowling. Mijn mooiste sportieve prestaties tot nu toe zijn de gouden medaille op het EK jeugd in 2015 en de perfect game tijdens de Masters van de EK jeugd in 2016.

Mijn tweede natuur kom ik ook tegen in mijn huidige werk. Dit voorjaar ben ik begonnen met TIG lassen niveau 2 en 3. In het begin dacht ik dit ga ik niet redden. Net als met bowlen blijkt het gewoon een kwestie van veel doen, leren van anderen en jezelf verbeteren. Binnen twee maanden heb ik beide diploma's gehaald. Ik werk nu voor Prima Personeel en wordt uitgezonden naar diverse bedrijven. Binnenkort kan ik mij op een bepaald onderdeel gaan certificeren. Zodra ik denk dat ik dit werk goed beheers ga ik een nieuwe uitdaging aan binnen het lassen tot ik mijn doel heb bereikt. Ik wil uiteindelijk allround röntgenlasser worden.

Vanaf mijn 12e heb ik altijd baantjes gehad om ook zelf te kunnen bijdragen aan mijn sport. Ik ben begonnen op het land achter de rooimachine lopen en bollen rapen, heb op het werk van mijn moeder in de zomervakantie meegeholpen met een grote verhuizing, folders bezorgd, dispensers van de muur gehaald, vakken gevuld, vakantiehuisjes schoongemaakt, in de bouw gewerkt, kortom alles wat ik kon aanpakken en dat alles naast VMBO-kader fijn hout en daarna MBO-2 Veiligheid en Vakmanschap en het bowlen.

Mijn droomdoel was om naar Amerika te kunnen gaan met een scholarship. De harde realiteit is dat een scholarship alleen niet genoeg is. ik in Amerika niet zou mogen werken en er nog erg veel geld bij gelegd zou moeten worden. Mijn meer realistische droomdoel is om over een paar jaar mee te kunnen doen in de Europese/Mondiale top. Dit betekent hard werken voor mijn opleiding en hard trainen voor mijn sport. Nu werk ik dan als leerling lasser. De lasopleidingen zijn kostbaar en mijn salaris als leerling is niet hoog.

Bijna wekelijks heb ik wel ergens in Nederland een training en/of wedstrijden. De kosten voor het reizen, de trainingen, het inschrijfgeld voor wedstrijden en de materialen maken het bowlen tot een dure sport.
Geslacht:
Man
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
NEE
(sport)Status:
Internationaal
Sportclub:
Bowlingvereniging Julianadorp
Sportresultaten:
drievoudig (Singles, Doubles en All-Events) Nederlands Kampioen pupillen, aspiranten en junioren (2X)
Nederlands Kampioen Doubles jong senioren 2016
Nederlands Kampioen Doubles senioren heren 2016
In 2014 EK jeugd brons Teamevent
In 2015 EK jeugd goud in het Singles event
In 2016 EK jeugd brons in Doubles event plus 2 Nederlandse records
In 2016 EK jeugd brons in Team event
In 2016 EK jeugd brons in Masters event plus Nederlands record
In 2016 en 2017 in totaal 8x een perfect game gegooid (300 pins)
In 2017 deelname WK senioren, beste resultaat plaats 16 in Trio Event
Ambitie:
Het behalen van de Europese/Wereld top bij de senioren.
Aantal Trainingsuren:
10
Website: Facebook: Video url:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


In maart 2016 reis ik af naar Reykjavik om mijn Europese titel te...

Afgerond
41%
Gehaald
€310,00
opgehaald
0
dagen over

Ik ga Nederland vertegenwoordigen tijdens het WK heren. Om zo optimaal...

Afgerond
65%
Gehaald
€970,00
opgehaald
0
dagen over

Na de WK senioren in Las Vegas richt ik nu al mijn pijlen op het WK U21...

Afgerond
70%
Gehaald
€2.781,50
opgehaald
0
dagen over

Mijn ballenarsenaal is aan vervanging toe. Een nieuwe bowlingbal op de...

Afgerond
26%
Gehaald
€460,00
opgehaald
0
dagen over

Graag zou ik komend jaar gaan meedoen aan een aantel stops van de...

Afgerond
43%
Gehaald
€1.275,00
opgehaald
0
dagen over