Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Kenneth Ramos

Discipline:
Bowling
Provincie:
Noord-Holland
Over mij:
Hoi, welkom op mijn talentpagina!
Mijn naam is Kenneth Ramos, ik ben 15 jaar en ik doe de leukste sport namelijk BOWLEN.

Ik bowl nu al zo'n 7 jaar. Het begon allemaal vanwege het feit dat mijn vader, moeder en zus ook veel bowlen. Dus was sinds jongs af aan vaak op de banen. Ik wou het zelf een keertje proberen en sinds dien is het bowlen erg op me gegroeid. Ik vond (eigenlijk nog steeds...!) het leuk om balletjes te gooien, te zien hoe mijn bal reageerde op de baan en natuurlijk zo veel mogelijk pins omgooien. Dus vroeg ik mijn ouders of ik, net als hun, in de vereniging mag bowlen.
Hoe langer ik bowlde hoe meer ik het leuk begon te vinden. Ik gooide eerst met kleine wedstrijdjes mee in de vereniging, maar begon al gauw naar meer te zoeken. Nu speel ik niet alleen bij de jeugd, maar ook bij de volwassen. De toernooien die ik speel zijn niet alleen meer in de vereniging, maar over heel Europa. Kort geleden ook zelfs in de Filipijnen wedstrijden gegooit.

Nu ik me meer verdiept heb in het bowlen, heb ik gemerkt dat het moeilijker is dan je denkt. Net als elke sport vereist het veel trainen, discipline en toewijding. Je lichaam moet net als een robot worden, hetzelfde beweging kunnen herhalen. Als bowler moet jij de banen kunnen 'lezen'. Oftewel zien hoe je bal reageert op de banen, hoe de banen veranderen en hoe jij je daarop moet veranderen. Er zijn zo veel variabelen in het spel, wat het spel daardoor moeilijker maakt MAAR ook interessant en leuk! Er valt altijd wel wat nieuws te leren dus 'de challenge never ends' :)

Naast bowlen ga ik naar een Loot-school. Dat houd in dat ik vrijstelling kan krijgen voor verschillende dingen zo lang het maar over mijn sport gaat. Momenteel zit ik in mijn 4de jaar Havo, waar ik Economie en Maatschappij studeert. Na mijn middelbare school zou ik graag mijn studie willen combineren met bowlen, mee draaien met de Professionals en aan de hele wereld laten zien hoe leuk het sport bowlen is!
Geslacht:
Man
Geboortedatum:
26 apr 2003
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
Weet Niet
(sport)Status:
Nationaal
Sportclub:
Bowling vereniging Haarlemmermeer, Bowling vereniging Haarlemmerliede en Bowling vereniging Leiden
Sportresultaten:
- Nederlands Kampioen Singles Jeugd
- Nederlands Kampioen Doubles Jeugd
- Nederlands Kampioen Trio Jeugd
- Kampioen der Kampioen Jeugd
- Nederlands Bowler van Het Jaar
- Meerdere keer Kampioen verschillende jeugd/senior Toernooien 2015 / 2016 / 2017 / 2018
Ambitie:
Mijn doel voor nu is het behalen van een gouden medaille op het EK Jeugd en WK Jeugd. Als ik ouder ben wil ik mijn studie combineren met mijn sport. Ik wil in Amerika mijn droom vervolgen door daar te studeren en mee te draaien met de Professional Bowling Association. Hier wil ik Titles winnen en reizen over de hele wereld om de sport te promoten! Ik wil dat de hele wereld over HET SPORT bowlen komen te weten.
Aantal Trainingsuren:
Naast mijn wedstrijden doordeweeks en in het weekend train ik 12 uurtjes per week
Facebook: Instagram: Video url:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


Alle kleine beetjes zullen mij enorm helpen!!!

Afgerond
31%
Gehaald
€310,00
opgehaald
0
dagen over