Gijs Kamp

Discipline:
Inline skaten
Provincie:
Drenthe
Over mij:
Ik ben Gijs, 15 jaar. In het winterseizoen schaats ik de sprintafstanden op de lange baan en in de zomer sta ik op de inline skates. Ook hier ga ik voor de sprintafstanden. Ik zit op de Topsporttalenschool, het Werkmancollege, in Groningen vlak bij de schaatsbaan Kardinge. Elke morgen wordt er getraind en dan dan school van 11.00 tot 16.00uur. Ik doe de Havo en sta er goed voor.
Vanaf mijn 5-6e jaar ben ik begonnen met skeeleren bij De Draai Haulerwijk en vrij vlot daarna ook schaatsen bij Noord-Oost Drenthe. Het ging allemaal zo goed met het skeeleren dat ik al vrij snel wedstrijden ging rijden, niet alleen dse regiowedstrijden maar ook een Grandpix in Belgié bijvoorbeeld. Vorig seizoen wist ik goud te pakken als 1e jaars B1 op het NK inline skaten in Heerde en had me daarmee geplaatst voor het EK in België. Dit seizoen ga ik voor RTC Noord Gewest Friesland inline skaten met als hoofddoel het EK in Spanje dit jaar.
Geslacht:
Man
Geboortedatum:
02 aug 2003
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
RTC
(sport)Status:
Topsportstatus
Sportclub:
RTC Gewest Friesland YVG Groningen De Draai Haulerwijk
Sportresultaten:
Goud op de 100 en 500m als Junior B1 op het NK Inline skate in Heerde 2018
Goud op de 100m 300m en 500m Zilver op de 1000m Sprintcup Berlijn 2018
Ambitie:
Mijn doel is het WK Inline te rijden en als de sport ooit Olympisch wordt, daar een gouden plak te winnen natuurlijk. En voor het schaatsen een Nederlandse titel op de sprintafstanden halen en mijn grootste droom natuurlijk een gouden plak op de Olympische spelen.
Aantal Trainingsuren:
12uur los van wedstrijden in de weekenden
Facebook: Instagram: Video url:
Unable to load tooltip content.