0% van €1.750,00
66 DAGEN TE GAAN

Tom Tiegelaar

Sportdiscipline:
Wielrennen - Wegwielrennen
Provincie:
Zuid-Holland
Over mij:
Mijn naam is Tom Tiegelaar en ben geboren op 14 augustus 2002 te Capelle aan den IJssel. Ik mocht van mijn ouders pas in 2012 starten met ‘mijn’ sport wielrennen, zelf had ik al veel eerder van voetbal af gewild om te gaan wielrennen, maar mijn moeder vond dat een te gevaarlijke sport (dat vindt ze nu nog steeds, maar inmiddels weet ze dat je een passie toch niet tegenhoudt).
Qua karakter word ik omschreven als sociaal, een doorzetter, veerkrachtig, koppig, fanatiek, gedreven, passievol en intelligent. De passie en gedrevenheid voor wielrennen blijkt ook uit het feit dat ik al 3 jaar lang jeugdtrainer bij RWC Ahoy ben en binnenkort mij trainer-2 diploma mag afronden. Momenteel ben ik bezig met 5VWO, volgend jaar is dus mijn examenjaar. Na het VWO wil ik graag naar HBO Sport Studies te Amsterdam. Met deze internationale opleiding ga ik later (hopelijk na mijn wielercarrière) ergens ter wereld van mijn passie en gedrevenheid voor de sport mijn beroep maken. Helaas heb ik diabetes Mody2, een zeldzame vorm van diabetes, maar juist door het wielrennen is dit goed onder controle en heb ik nu nog geen medicijnen nodig.
Mijn droom
Na 6 jaar op mijn racefiets bij RWC Ahoy weet ik dat hier mijn allergrootste passie ligt. Ook droom ik van een mooie
wielercarrière. Recente prestaties (1e Grote Prijs Jan Ossendrijver 2018, 2e in de Ster van Berkel 2017, 3e EK
strandrace 2017, 4e ronde van Krimpen 2018 en diverse ereplekken in de internationale Tour de Junior 2018)
smaken naar meer. Om een stap dichterbij het bereiken van deze droom te komen is naast ambitie, trainen, doorzetten,
trainen, veerkracht en trainen ook goed materiaal en een gedegen opleiding nodig. Daarom wil ik komende jaar, naast mijn trainingen en wedstrijden voor mijn club RWC Ahoy te Rotterdam, naar het Talent ID Camp van Team Novo Nordisk (wielerploeg van enkel rijders en teamleden met diabetes) in Amerika. Dit is de aanzet geweest voor deze registratie en zo is de naam ‘TomOnTour2019’ ontstaan.
Geslacht:
Man
Geboortedatum:
14 aug 2002
Aangepast sporter:
Nee
Olympisch Netwerk:
Niet aangesloten
RTC-CTO-NTC:
NEE
(sport)Status:
Bondsstatus
Sportclub:
RWC Ahoy
Sportresultaten:
3e EK Beachrace 2017 categorie: licentiehouder onder 16;
1e Grote Prijs Jan Ossendrijver 2018
2e Ster van Berkel 2017
4e Ronde van Krimpen 2018
2e Tijdrit Tour de Junior 2018
Ambitie:
Mijn doel
Team Novo Nordisk is een Amerikaanse wielerploeg die in 2004 is opgericht en deelneemt in de pro-continentale wielercircuits én het team bestaat alleen uit mensen met diabetes, zoals Brian Kamstra. Het team wil meer
bekendheid geven aan diabetes én bewijzen dat je ondanks dat topsporter kunt zijn. Gezien het feit dat ik Diabetes MODY2 heb, hetgeen zelfs binnen de diabetes een erg onbekende vorm is en daar graag meer bekendheid aan wil geven, zou ik goed in hun plaatje passen. Door middel van sponsoring voor kleding, fietsonderdelen en dekking van te maken kosten wil ik mij bij het Talent ID Camp van Novo Nordisk bewijzen en mijn wielercarrière een boost geven, beter worden en onderscheidend zijn!
Aantal Trainingsuren:
12 tot 16 uur
Website:
Facebook:
Twitter:
Instagram:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


Ik, Tom Tiegelaar, word qua karakter omschreven als sociaal, doorzetter,...

Afgerond
14%
Gehaald
€845,00
opgehaald
0
dagen over

Ik ben geselecteerd om in juli naar het Talent ID Camp van Team Novo...

Afgerond
17%
Gehaald
€252,50
opgehaald
0
dagen over

Op dit moment (5-13/7/19) fiets ik tijdens het Talent ID Camp van Team...

0%
Gehaald
€0,00
opgehaald
66
dagen over