Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Elise de Ruijter

Discipline:
Zeilen
Provincie:
Zuid-Holland
Over mij:
Mijn naam is Elise de Ruijter en ik ben 19 jaar oud.

OPTIMIST
Toen ik 8 jaar oud was ben ik begonnen met zeilen op de Vlietlanden. Hier volgde ik zomercursussen om mijn zeildiploma's te halen. Elke zomer heb ik 1 diploma gehaald. Tussendoor heb ik mijn eigen eerste kleine zeilbootje gekocht de 'blauwe draak'. Hiermee ben ik op zondag trainingen gaan volgen bij de Vlietzeilers. Na een paar jaar bij de Vlietzeilers ben ik overgestapt naar de Braassemermeer waar ik vrij snel in het ORTB (Optimist Racing Team Braassemermeer) kwam. In deze tijd zeilde ik soms wat wedstrijden in de combi Amsterdam en had ik ook een iets nieuwer bootje gekocht (NED2772). Toen ik in het hoogste Optimist Racing Team kwam ben ik ook de internationale wedstrijden gaan zeilen in Nederland. Na een paar jaar op de Braassemermeer ben ik mijn laatste jaar in de optimist overgestapt naar het Famed Coach For Sailing team. Met dit team was er geen vaste trainingsplek en gingen we heel Nederland door om weekenden voor de wedstrijden daar alvast te trainen, daarnaast gingen we met dit team internationale wedstrijden varen in Spanje, België en Frankrijk. Het moment dat ik mee ging doen met de internationale wedstrijden heb ik mijn laatste optimist gekocht (NED3150).

29ER
Na mijn tijd in de optimist ben ik meteen overgestapt naar de 29er (NED2274). In mijn eerste jaar heb ik vooral de boot leren kennen als bemanning en veel wedstrijd ervaring opgedaan. Dit jaar kwam ik meteen in het nationale belofte team en kon ik meteen met de beste 29er zeilers van Nederland trainen. In 2016 werd ik 7e meisjes team op het WK en behaalde ik mijn Nationale belofte status, daarnaast werd ik in 2016 2e op het Nederlands kampioenschap en plaatste mij daarvoor meteen voor het ISAF jeugd WK in Nieuw Zeeland. Hier werd ik 5e van de wereld. Verder behaalde wij nog verschillende 3e plekken op internationale wedstrijden. In 2017 behaalde ik opnieuw mijn Nationaal belofte status.

49erFX
Eind 2017 stapte ik over naar de 49erFX (NED1659). Mijn eerste jaar ben ik eigenlijk meteen gaan sturen zodat ik op een andere manier de boot zou leren kennen, daarnaast had ik een goede bemanning gevonden die mij heel veel kon gaan leren. Dit jaar heb ik verschillende wedstrijden gevaren en heel veel ervaring op gedaan als stuur. Eind vorige jaar ben ik als bemanning in het Nederlandse team aangenomen. Op dit moment zeil ik dus fulltime in het High Performance Team bij de Nederlandse watersportverbond als bemanning in de 49erFX. Naast het fulltime traject volg ik de studie Commerciële economie met sportmarketing aan de Johan Cruyff Academy in Amsterdam.

Dit jaar wil ik mijn eerste Worldcups gaan varen en daarnaast mijn eerste EK's en Wk's bij de senioren.
Geslacht:
Vrouw
Geboortedatum:
29 juni 1999
Aangepast sporter:
Nee
(sport)Status:
Nationaal
Sportclub:
Watersportverbond
Sportresultaten:
5e meisjesteam ISAF YOUTH WORLDS Auckland, Nieuw Zeeland
5e meisjesteam EK Quiberon
7e meisjesteam WK Medemblik
3e meisjesteam Eurocup Riva del Garda & El Balis
2e op Nederlands kampioenschap, 1e meisjesteam
Klassekampioen Nederland 49erFX 2018

Ambitie:
Mijn ambitie is om de beste 49erFX crew van de wereld te zijn. Daarnaast wil ik komend jaar de 49erFX top internationaal behalen.
Aantal Trainingsuren:
-
Facebook: Instagram:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


Om komend jaar alle wedstrijden en trainingen te kunnen volgen ben ik op...

Afgerond
2%
Gehaald
€110,00
opgehaald
0
dagen over