Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Lizzy Flapper

Discipline:
Bowling
Provincie:
Zuid-Holland
Over mij:
Hallo allemaal,

Mijn naam is Lizzy Flapper, ik ben 15 jaar en mijn leven bestaat uit bowlen. Bowlen is hetgeen dat ik het liefste doe! Ik ben dit jaar voor het eerst geselecteerd om deel te nemen aan het EK Jeugd in Wenen (Oostenrijk) en ik ben hier heel erg blij mee!

Ik ben begonnen met bowlen door mijn opa, hij bowlde voor de lol (toch heel fanatiek) met een aantal andere mannen. Toen ik een paar keer mee mocht doen, hoorde ik dat er een bowling vereniging bestond. Vlak daarna ben ik zelf begonnen met bowlen, ik was toen ongeveer 10 jaar. Ik begon bowlen na een paar jaar steeds leuker te vinden en ik won uiteindelijk de verenigingskampioenschappen. Na mijn deelname aan de Dag Der Kampioenen (hier mag je aan deelnemen wanneer je verenigingskampioen bent), maakte ik kennis met het wedstrijd bowlen. Ik speel nu ongeveer 3 jaar echte wedstrijden en ik vind het super! Voorheen hockeyde ik, maar dit heb ik opgegeven voor het bowlen en ik heb hier geen moment spijt van gehad. Wanneer ik bowl ben ik mezelf, ik word er vrolijk van en ik krijg een goed gevoel.
Bowlen is voor mij de grootste ontspanning die er is. En daarom ben ik zo blij dat ik geselecteerd ben voor het EK in Wenen dit jaar!

Verder zit ik in de 4e klas van het VWO op de Topsport talent school (LOOT-school) in Bergen op Zoom. Ik zit op een LOOT-school, omdat dit beter te combineren is met het bowlen. Ik heb hier bewust voor gekozen en ik ben heel blij dat ik deze keuze twee jaar geleden heb gemaakt. Voorheen zat ik op een school in mijn eigen woonplaats, maar daar hielden ze helemaal geen rekening met mijn status. Nu reis ik iedere dag meer dan een uur heen en meer dan een uur terug om mijn passie voor bowlen te behouden. Ik doe echt alles voor mijn sport, want mijn sport, is mijn leven!

Helaas is bowlen nog niet zo'n bekende sport (in Nederland) en wordt het niet gesponsord door het NOC*NSF. Dit wil dus zeggen dat ik zelf hele hoge kosten heb om mijn EK droom waar te kunnen maken. Ik moet namelijk veel betalen om alleen al op het EK aanwezig te kunnen zijn en dan hebben we het nog niet eens over het perfecte materiaal om zo goed mogelijk te kunnen presteren. Deze bedragen komen er nog overheen.
Ik zou het dus heel erg waarderen als jullie mij financieel willen ondersteunen, zodat ik mijn EK droom waar kan maken.

Iedere bijdrage is welkom, groot of klein en jullie helpen mij daar enorm mee.
Heel erg bedankt alvast!
Geslacht:
Vrouw
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
NTC
(sport)Status:
Nationaal
Sportclub:
Bowling vereniging Rotterdam IJsselmonde
Sportresultaten:
2018: Goud op de Dag der Kampioenen
2018: Nederlands Kampioen B-klasse
2015: Nederlands Kampioen pupillen All Events
2018: Nederlands Kampioen Dubbels (met Beejee Westerdijk)
2017: Nederlands kampioen Dubbels (met Beaudine Kriele)
2017: Nederlands kampioen C-klasse Dubbels (met Desiree van Stokrom)
2018: Zilver YET Belgium
2017: Zilver op de YET finale in Reims (Frankrijk)
2016: Brons YET Belgium
2016: Bowlster van het jaar
Ambitie:
Uiteindelijk wil ik mijn ultieme doel behalen en dat is het podium op een WK. Ik weet dat dit heel zwaar gaat worden, maar ooit wil ik dit wel behalen. Maar hiervoor wil ik op het EK, bowlen zoals ik kan bowlen. En ook op de (aankomende) EK's het podium bereiken. Ik hoop dat ik na de jeugd, dus doorstroom naar de damesselectie. En wie weet ooit wel in Amerika terecht kan komen en daar misschien wel aan de PWBA (Professional Women's Bowling Association) mee kan doen. Ik wil het maximale uit mijn sport en passie halen en er echt voor gaan!
Aantal Trainingsuren:
7-10 uren per week
Facebook: Instagram: Video url:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


Ik ben geselecteerd om deel te nemen aan het EK Jeugd bowlen in Wenen. Om...

Afgerond
31%
Gehaald
€622,25
opgehaald
0
dagen over