Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Lisa Kruger

Discipline:
Zwemmen - Zwemmen
Provincie:
Gelderland
Over mij:
Ik ben Lisa Kruger (www.lisakruger.nl), uit het mooie Harderwijk. Geboren in 2000. Op 8 september 2016 stond mijn leven op zijn kop. Op 8 september, 4 dagen na mijn 16de verjaardag, behaalde ik namelijk voor ons Nederland de eerste gouden medaille op de Paralympische Spelen in een nieuw Paralympisch- en Wereld record. Ik ben dus Paralympisch Kampioene op de 100 meter schoolslag. Hierna heeft de gemeente Harderwijk mij geëerd door het wedstrijdbad in Harderwijk mijn naam te geven en ben ik de op 1 na jongste Ridder in de orde van Oranje Nassau.
Een prachtige beloning voor een prestatie die ik door de vele trainingen in Harderwijk, Op het CSE in Zwolle (daar zat ik op school, maar heb inmiddels mijn VWO diploma op zak) en in Amersfoort (daar is het Nationaal Trainings Centrum voor Parazwemmen) heb mogen ontvangen.
Ik woon, afwisselend in Harderwijk en Amersfoort. Ik ben lid van de zwemvereniging De Dolfijn en zwem in de Nationale selectie, die traint in Amersfoort. Soms ben ik voor een training ook nog te vinden in mijn eigen “Lisa Krugerbad” in Harderwijk.
Ik train hard om in Tokyo weer dromen te laten uitkomen en mijn in Rio behaalde 4de en 5de(2 keer) plekken in een podiumplaats wil doen veranderen. Ik ben de periode na Paralympisch goud in Rio dan ook goed verder gegaan door diverse Nederlandse, Europese en Wereldrecords te zwemmen. Ook heb ik tijdens de Europese kampioenschappen in Dublin 2018 2 Europese titels gehaald en tweemaal zilver gewonnen. Helaas ging het Wereld kampioenschap in Mexico van 2017 niet door i.v.m. de vreselijke aardbeving aldaar. Na het uitgestelde WK 2019 van Maleisie heb ik bij het WK in Londen 2019 mijn eerste wereld titel mogen behalen. Naast goud op de 100m rugslag won ik nog 2 zilveren en 1 bronzen medaille op het WK 2019 in Londen. Al jaren sta ik op meerdere afstanden in de top 3 van de Wereldranglijst. Prestaties waar menig topsporter alleen maar van kan dromen. In 2019 is het belangrijke voor-paralympisch traject begonnen, om in 2020 op de Paralympische Spelen te schitteren. Helaas met de door covid uitgestelde spelen, zijn we in 2020 weer gaan aftellen. In deze laatste periode voor de spelen kan ik financiële steun heel goed gebruiken. Met name voor huisvesting en autokosten. De woonruimte in Amersfoort,die ik na lang zoeken gevonden heb, zorgt voor een groot gat in mijn budget en doordat treinreizen voor topsporters vanwege covid wordt afgeraden, gebruik ik al maanden de auto van mijn moeder, omdat aanschaf van een auto voor mij financieel niet haalbaar is. Maar heb ik wel nodig om mij optimaal voor te bereiden!!!!
Geslacht:
Vrouw
Aangepast sporter:
​ Ja
RTC-CTO-NTC:
NTC
(sport)Status:
Topsportstatus
Sportclub:
De Dolfijn
Sportresultaten:
GOUD Paralympische Spelen 2016 100m schoolslag
2 x GOUD Europese Kampioenschappen Dublin 2018
2 x ZILVER Europese Kampioenschappen Dublin 2018
GOUD Wereld Kampioenschappen Londen 2019
2 x ZILVER Wereld Kampioenschappen Londen 2019
1 x BRONS Wereld Kampioenschappen Londen 2019
Diverse Nationale titels tijdens ONK's en NJK's, 147 x Nationaal medaillewinnares
Meerdere wereldrecords en europese records.(Gezwommen WR: 200m vrij KB/100m rug KB/200m rug KB/200m school KB/400m wissel KB/100m school LB)
Ambitie:
Het halen van meerdere medailles op de Paralympische spelen van TOKYO 2021!!
Aantal Trainingsuren:
30
Website: Facebook: Twitter: Instagram: Video url:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


Ik ben Lisa Kruger, 18 jaar. Op mij 16de won ik het eerste Nederlandse...

Afgerond
92%
Gehaald
€3.225,00
opgehaald
0
dagen over

Medailles op de Paralympische Spelen 2021! Dat is mijn doel! Na 4...

Succesvol
100%
Gehaald
€1.250,00
opgehaald
0
dagen over

Ik ben Lisa Kruger (20). Paralympisch Kampioene '16, Europees Kampioene...

Afgerond
0%
Gehaald
€0,00
opgehaald
0
dagen over