Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Building Bridges

Building Bridges

Mijn Verhaal

Wie zijn wij?

Wij, Elvis, Bowien, Tara en Kika, zijn vier jonge en enthousiaste atleten in de nationale atletiektop. Elvis en Bowien zijn sprinters, Tara en Kika doen aan verspringen. In 2019 was Elvis (23) de bronzen medaillewinnaar op de 60m van het NK-indoor. Bowien (22) doet al een aantal jaar mee in de nationale sprint-top, met als hoogtepunt een 5e plaats op het EK junioren op de 100m in 2017. Tara (23) was in 2020 Nederlands indoorkampioen verspringen, en in 2019 won zij de zilveren medaille op het NK outdoor. Kika (23) was in 2019 Nederlands indoorkampioen verspringen, en in 2019 stond zij bovenaan de nationale ranglijst.

Unieke bundeling van krachten

Wij trainen met veel plezier in Amsterdam mee met de paralympische atleten van Team Para Atletiek onder leiding van coach Guido Bonsen. Team Para Atletiek is in 2017 opgericht als team voor paralympische atleten. In de afgelopen jaren hebben zich ook steeds meer valide atleten bij het team gevoegd. Inmiddels zijn wij dus de vier valide atleten van Team Para Atletiek. 

Doordat wij met de paralympische atleten kunnen meetrainen krijgen we de kans om fulltime te trainen, om zo hopelijk van talent uit te groeien tot olympische topsporter. We kunnen veel leren van de para-atleten die al de nodige ervaring hebben op internationaal niveau. Aan de andere kant vinden de para-atleten het ook leerzaam om met ons te trainen. Zo springen Tara en Kika zo’n 10-15 cm verder dan hun ‘para-concurrente’ Fleur Jong (wereldrecordhouder verspringen); en zo rent Bowien iets meer dan een seconde harder op de 100m dan haar ‘para-concurrente’ Marlène van Gansewinkel (wereldrecordhouder 100m). Doordat we zo gewaagd zijn aan elkaar dagen we elkaar constant uit op de trainingen, niet alleen op de baan maar ook in het krachthonk. Deze bundeling van krachten is uniek, en we zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking voor grote successen op zowel paralympisch als olympisch niveau zal zorgen.

Woord van coach Guido Bonsen

‘‘Nadat ik meerkampster Jolanda Keizer heb begeleid naar de Olympische Spelen van 2008, werd ik van 2009 tot 2017 bondscoach van de paralympische atletiek. Een mooie en uitdagende tijd, waar ik een bijdrage heb mogen leveren aan de professionalisering van de paralympische sport in Nederland.
Toen ik eind 2017 verderging met een eigen team was vanaf het begin duidelijk dat er ook valide atleten bij zouden komen. Inclusiviteit is een two-way-street. Kika, Tara, Bowien en Elvis zijn zeer getalenteerde atleten die een intrinsieke motivatie koppelen aan atletische vaardigheden en een open karakter. Kwaliteiten die niet alleen nodig zijn om de top te bereiken, maar die ook heel goed passen bij deze bijzondere trainingsgroep. Als coach kijk ik met spanning en nieuwsgierigheid uit naar de prestatie van dit bijzondere viertal in de komende jaren.’’

Onze doelen

De komende maanden staan in het teken van de voorbereiding op het wedstrijdseizoen, dat van april t/m augustus zal plaatsvinden. In deze maanden staan een aantal belangrijke wedstrijden op het programma, zoals het EK landenteams, de Universiade (WK voor studenten) en natuurlijk de Olympische Spelen in Tokio. De eerste twee toernooien zijn een concreet doel voor ons alle vier. Bowien en Elvis hebben daarnaast hun zinnen gezet op een plek in de de estafetteploegen in Tokio. Ons doel op de lange termijn: individueel meedoen aan de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Kunnen wij iets voor elkaar betekenen?

Om ons optimaal voor te bereiden op het aankomende wedstrijdseizoen, is het belangrijk om veel op snelheid te trainen. Dit gaat optimaal bij warme temperaturen. Dit wordt dus vaak gedaan door middel van een trainingsstage.  Naast de snelheidstrainingen in het warme weer, is een bijkomend voordeel van een trainingsstage dat wij ons volledig kunnen focussen op onze trainingen. Dit komt vooral doordat de afleidingen beperkt zijn. Dat maakt het voor ons mogelijk om veel te  kunnen uitrusten na de trainingen, waardoor de kwaliteit van de training verbetert. Een trainingsstage heeft dus een erg positief effect en is daarom bijna onmisbaar.

De paralympische atleten en onze coach zullen dus in de komende maanden op trainingskamp gaan, mogelijk gemaakt door sponsors van stichting Para Atletiek. Wij, de valide atleten, zijn daarom op zoek naar funding, zodat wij met hen mee kunnen.

Project Building Bridges

Als valide atleten zijn wij, met hulp van Fleur Jong, het project ‘Building Bridges’ gestart. Met Building Bridges zijn wij op zoek naar sponsoring en/of partners voor de valide tak in het bijzonder, om cruciale onderdelen zoals trainingsstages te kunnen verwezenlijken. Graag zouden we vragen of u met ons in gesprek wil gaan om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen? Als uniek Team hebben wij een hoop te bieden zoals clinics, presentaties en originele kijk op een inclusieve maatschappij. 

Mijn Donateurs


Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
  • buildingbridges heeft zijn profiel bijgewerkt
    Bericht wordt gecontroleerd
    Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream.
  • buildingbridges heeft zich zojuist geregistreerd op de site
    Bericht wordt gecontroleerd
    Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream.
Er zijn hier nog geen activiteiten