Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

LET OP:

Per 01-01-2022 is dit platform niet meer actief en gaan we over op ons nieuwe crowdfundingplatform op https://yvgtf.nl Dit nieuwe platform zit vol nieuwe en sterk verbeterde features voor talenten en donateurs. Het is daarom vanaf 01-12-2021 niet meer mogelijk je hier als talent of team te registreren. Alle donatiedoelen blijven gewoon actief en worden automatisch beindigd op 01-01-2021. We leggen nu de laatste hand aan ons nieuwe platform en we verwachten dat je daar half december je account kunt maken. Hou het nieuws in de gaten op de socials en via https://yvgtf.nl en zorg dat je vanaf half december je nieuwe account opent op yvgtf.nl.

Help Dyon op weg naar de Olympische Spelen

Help Dyon op weg naar de Olympische Spelen

Mijn Verhaal

Korte voorstelronde:

Ik ben Dyon van Wijlick, 17 jaar en ik kom uit Belfeld (Venlo).

Thuis (in Belfeld) woon ik met beide ouders en 2 broers. Sinds Augustus 2020 woon ik fulltime op Sportcentrum Papendal voor mijn sport: Badminton. Ik speel al badminton sinds ik 5 jaar oud ben, het is ooit begonnen in de tuin tegen mijn oudste broer en al gauw werd ik verliefd op het spelletje. Omdat ik het met mijn broer al vaker in de tuin had gespeeld had ik een kleine voorsprong op leeftijdsgenoten, op  het moment dat ik een keer kwam kijken bij de club mocht ik me als uitzondering aansluiten bij de club toen ik 5 was. De club zag al gauw wat in me en heeft mij en mijn ouders aangeraden om mij en mijn broers op te geven voor een extra trainingsgroep, via deze trainingsgroep ben ik in aanraking gekomen met MR Badmintonschool. Vanaf het moment dat ik me heb aangesloten bij MR Badminton is het allemaal heel snel gegaan. De trainer heeft een balletje laten rollen om me in te schrijven voor het eerste Junior Master toernooi met de leeftijd Onder 9 jaar in Tilburg, deze wist ik gelijk te winnen en er volgde nog veel meer Junior Masters en ook Nationale titels. Uiteindelijk heb ik me in 2016 aangesloten bij de Nederlandse Jeugd Selectie, met de selectie heb ik mijn eerste internationale toernooien gespeeld in Zweden en Denemarken. In 2019 werd ik geselecteerd door de bondscoach om deel te nemen aan de Europese Jeugd Kampioenschappen onder 17 jaar in Polen. Na het teamtoernooi gespeeld te hebben en na een dijk van een wedstrijd tegen Engeland begon het individuele toernooi, in de dubbel lagen er medaille kansen aangezien we de tegenstanders van meerdere rondes eerder dat jaar al hadden verslagen. Helaas ben ik dat toernooi met een acute blindedarmontsteking in het ziekenhuis beland en heb ik het toernooi niet kunnen afmaken. Ik wil revanche!

Uiteindelijk ben ik ook bij de club in de seniorenselectie gegroeid en speelde ik uiteindelijk in 2018 vast op het eerste team, direct het eerste jaar wisten we voor het eerst in de clubgeschiedenis te promoveren naar de Eerste Divisie (het op een na hoogste niveau). Hierdoor ben ik nog een jaar bij de club gebleven en heb ik dat jaar heel veel leuke dingen meegemaakt en met als kers op de taart handhaving in de eerste divisie. Dit was het punt voor mij om vooruit te kijken en heb ik besloten de club te verlaten na 11 jaar lidmaatschap, en heb ik gekozen voor BV Almere. Daar ligt toekomst. Door de jaren heen heb ik bij de club, badmintonschool en selectie vele trainers gehad en ben ik al deze trainers heel erg dankbaar voor alles. 

Recentelijke prestaties:

Door de huidige pandemie zijn mijn meest recentelijke prestaties in 2019, in dit jaar heb ik onder andere het u17 JOT Olve in de dubbel gewonnen en 14e van Europa gestaan in de Dubbel (in mijn carriere 4 maal Nederlands jeugd kampioen geweest). Dit smaakt naar meer en daarom was het maar al te zuur dat er weinig tot geen toernooien plaatsvonden in 2020. Dit jaar staan er natuurlijk weer veel toernooien op de planning en hoop ik dat deze allemaal doorgaan.

Doel voor 2021:

In 2021 is mijn ultieme doel om op de Wereld Jeugd Kampioenschappen in China naar huis te gaan met een kwartfinale plek. Ook zijn er meerdere andere internationale toernooien waar ik hoop medailles mee naar huis te nemen. Op dit moment is het nog te onzeker om te zeggen welke toernooien er precies doorgaan, maar de planning verteld dat het een druk jaar wordt op sportief vlak. Ook wil ik een plek bemachtigen in zowel de dubbel als mix in de top 10 van de Europese Junior Ranglijst. Omdat ik in 2021 nog geen toernooien heb gespeeld sta ik nog niet op de ranking.

 

Ambitie:

Mijn ambities zijn om dit jaar op de Wereld Junior Kampioenschappen een kwartfinale plek te veroveren. Ook wil ik op de lange termijn in 2028 deelnemen aan de Olympische Spelen en hoop ik in 2032 wederom deel te kunnen nemen en een kanshebber te zijn voor een medaille. Uiteindelijk wil ik ook een ranking hebben bereikt van top 10 van de wereld. 

 

Waarom ik jullie hulp vraag?

Om mijn korte en lange termijn doelen te kunnen bereiken moet ik mezelf kunnen blijven verbeteren en meten met andere internationale spelers met ook zulke dromen, dit wordt mogelijk gemaakt door de vele internationale toernooien. Deze toernooien kosten heel veel geld, denk aan: Inschrijfkosten, vervoerskosten en overnachtingskosten. Hiernaast woon ik sinds kort op Papendal en moet ik maandelijkse huur betalen. Mijn ouders ondersteunen mij natuurlijk op alle fronten, maar ook zij hebben nog 2 andere kinderen waar ze rekening mee moeten houden. Zelf doe ik er alles aan om zo veel mogelijk bij elkaar te krijgen, zo werk ik bijvoorbeeld in het weekend in de supermarkt. 

Elk bedrag is meer dan welkom en daarom zal ik iedereen die mij doneert persoonlijk bedanken. Voor eventuele sponsoring heb ik zeker interesse en hoor ik graag van u via een van mijn Social Media platformen (Facebook: Dyon van Wijlick. of Instagram: Dyonvanwijlick) of via het mail adres: dyvwijlick@gmail.com

 Mijn Donateurs

FysioTeam Tegelen
11 oktober 2021
Reactie van donateur: Zet hem op Dyon! Blijf hard werken dan kom je er zeker! Groetjes, FysioTeam Tegelen
€2.000,00
Wim Martens
08 juni 2021
Reactie van donateur: Beste Dyon, Heel veel suc6 EN plezier. Fam Martens
€50,00
Danny Janssen
05 juni 2021
Reactie van donateur: Heel veel succes Dyon ! Danny, Wendy, Jesper , Mika
€50,00
Pim
04 juni 2021
Reactie van donateur: Ha Dyon, beej Olympia zien we vanzelfspraekend trots op dich. Vuul succes, ‘t is dich gegund!
€100,00
Bram Holla
03 juni 2021
Reactie van donateur: Kwant jông, sukses??.
€25,00
Jolanda Janssen
03 juni 2021
Reactie van donateur: Go for it! Leuk om te zien hoever je al bent gekomen.
€100,00
Helga van Vugt
03 juni 2021
Reactie van donateur: Heel veel succes Dyon! Die droom van jou gaat zeker uitkomen! Groeten Helga
€100,00
Ton Reutelingsperger
26 april 2021
Reactie van donateur: Hallo Dyon, Fijn dat je nog zo lekker fanatiek aan het badmintonnen bent. Je hebt jezelf een mooi doel gesteld. Je weet wat je wil en je geniet ervan. Hou dat zo! Daarbij wens ik je alle succes toe. Groet, Ton Reutelingsperger, oud-collega van je
€10,00
Carla Beulen-Hausmans
21 april 2021
Reactie van donateur: Heel veel succes met het verwezenlijken van jouw droom Dyon!
€100,00
Jos en Anja
07 april 2021
€50,00
Fam van Horck
07 april 2021
Reactie van donateur: Heel veel succes met het behalen van je doelen! Wij staan achter je!
€50,00
Anoniem
01 april 2021
Reactie van donateur: Just a little help!
€300,00
Marion van den Beuken
01 april 2021
Reactie van donateur: Heel veel succes, Dyon!
€25,00
Marleen van der Donk
31 maart 2021
Reactie van donateur: Zet 'm op Dyon! Gaat vast goed komen met jou ??
€25,00
Math Janssen
31 maart 2021
Reactie van donateur: Let's go Dyon
€25,00
Liegene Fontaine
31 maart 2021
Reactie van donateur: Succes jong
€25,00

Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
 • Afgelopen weken 2 toernooien gespeeld in Portugal en Slovenië. Goed spel laten zien, alleen niet goed genoeg om heel ver te komen. Nu hopen dat ik in Spanje Junior op 11-13 Juni medailles mee naar huis kan nemen!
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream.
Er zijn hier nog geen activiteiten