Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

grote stap voor mijn ontwikkeling

grote stap voor mijn ontwikkeling

Mijn Verhaal

Hallo iedereen,

Ik ben Ruendrick Piternella, ik ben 16 jaar oud en woon in Amsterdam. Ik zit sinds dit jaar op het Caland Lyceum VMBO-gt 4e jaar (examen jaar) in Amsterdam. Ik ben nu mijn best aan het doen om naar 4 HAVO te gaan of verder in een economische opleiding.

Ik beoefen de sport honkbal. Ik ben met honkbal begonnen op 8 jarige leeftijd omdat ik mijn vader en broer het elke weekend jarenlang zag spelen en ik het ook nog eens leuk vond. Mijn motivatie was toen die tijd ook om beter dan mijn vader en broer te worden maar, met de tijd zijn mijn doelen groter geworden. Mijn broer is op 19 jarige leeftijd getekent bij de Cincinnati Reds (een profclub in Amerika) en ik zag hem altijd ook als een voorbeeld maar helaas kon hij zijn droom/doel niet waar maken door de MLB te halen. Ik speel zelf nu bij Tridents Rotterdam (2de team van Neptunus Rotterdam). Ik heb vorig seizoen mijn debuut gemaakt bij het 1ste team in de play-offs en ik ben met dat team daarna kampioen geworden van Nederland, dat is mijn mooiste ervaring tot nu toe in het honkbal! Ik ben tevens met Unicorns Rotterdam in dat zelfde jaar ook nog kampioen mee ben geworden en dat was voor mij de eerste keer dat ik in de academies kampioen ben geworden in mij jarige academie tijd, dus daar ben ik ook heel blij mee! Ik ben in dat zelfde jaar nog eens mee gegaan naar de Colt Leugue World Series in de VS met een samengevoegd team van academie spelers in Nederland. Mijn doel is om de MLB te bereiken (dat is het hoogste niveau in honkbal) maar, daarvoor moet je stappen maken klein en groot. Ik heb bijvoorbeeld een groot stap gemaakt door in een programma (CTO) mee te draaien en zo zijn er nog genoeg stappen die ik nog moet doen om mijn doel te bereiken. Ik heb ook wat kleinere doelen "De weg ernaar toe" ik heb bijvoorbeeld dat ik in de komende 2 jaar getekent hoop te worden of dat ik de 60 yard wil rennen onder de 6.90 voor september 2018!

Wat mij triggert om elke keer weer zo veel tijd en energie in mijn sport te steken is omdat honkbal mij vrolijk maakt en mij niet laat denken aan de negatieve dingen die er gebeuren buiten het honkbal. In het honkbal draait het niet om hoe sterk of hoe snel je bent, het gaat erom hoe je ermee omgaat!

Ik zit nu bij een programma (CTO) samen met nog 16 andere honkballers waar ik me verder en beter kan ontwikkelen in en rondom mijn sport. Het geeft mij een maximale gelegenheid om door te groeien, door krachttrainingen, mentale trainingen, looptrainingen en met sport specifieke trainingen te doen onder begeleiding. Ik heb last van wat coaches over mij denken zoals dat wanneer ik met het jong oranje speelde speelde ik vaak onder mijn standard omdat ik altijd bang was om te falen en door die gedachtes faalde ik juist keer op keer, dus zijn de mentale trainingen voor mij extra belangrijk. Ik word door deze programma ook nog eens zelfstandiger want, ik woon nu ver van huis in mijn eentje in een kamer dus moet ik voor mij zelf zorgen. Ik train 9 keer in de week (18 uur) en ik heb 20 uur school verdeeld over 5 dagen per week. Bij het CTO krijg ik een maaltijdvoorziening voor 3 avonden per week (wat €100,- per maand kost), daarnaast moet ik nog boodschappen doen voor ontbijt, lunch en diner voor de overige dagen (wat €1500,- per jaar kost)en het aanschaffen van nieuw materiaal heeft ook zijn kosten (bijvoorbeeld voor binnen, buiten schoenen en spikes, handschoenen, slaghandschoentjes, knuppels en trainingskleren) (€800,-). Ook heb ik met het CTO trips die we gaan maken (wat rond de €800,- kost).Helaas is het moeilijk om te gaan werken door mijn sport, studie en door het feit dat ik niet altijd op 1 plek ben want ik ben de meeste weekenden bij mijn moeder.

ik hoop dat u mij kunt helpt om dichterbij mijn doelen te komen.

bedankt voor het lezen van mijn verhaal en misschien ook voor uw donatie!

Ruendrick Piternella

 

 Mijn Donateurs

Jaap de Groot
02 april 2018
Reactie van donateur: Veel succes Ruendrick!
€10,00
Tino Groenland
31 maart 2018
Reactie van donateur: Een talent als jij verdient wel wat steun. Werk hard, volg je dromen!! Groetjes van een honk- en softbalvader
€25,00
Anoniem
27 maart 2018
Reactie van donateur: Walk Off Homerun Sant Boi, well done!
€25,00
Anoniem
29 januari 2018
Reactie van donateur: succes en groeten van Kit
€100,00
Ingrid Vijfvinkel
29 januari 2018
Reactie van donateur: Een klein beetje hulp van een honkbalmoeder om ook jou droom uit te kunnen laten komen. Zet ‘m op :-)
€50,00
A Tarmu
17 januari 2018
Reactie van donateur: Doe je best en ik hoop dat jij jou doel bereikt. Annika moeder van darryl
€20,00
Junairo Ostiana
16 december 2017
Reactie van donateur: Laat je door niets tegen houden! Je kunt t blijf geloven in jezelf dan komt het vanzelf goed. Sky is the limit!
€20,00

Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
Er zijn hier nog geen activiteiten