Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Kosten wat het kost de top bereiken

Kosten wat het kost de top bereiken

Mijn Verhaal

Hallo allemaal! Ik ben Luca Pastor, 17 jaar oud en honkbal is mijn grootste passie.

Deze sport beoefen ik al sinds mijn 8ste en ik heb sindsdien al aan meerdere internationale toernooien mee mogen doen. Ik heb mij elk jaar verbeterd en zo ben ik steeds meer richting de top van Nederland gegroeid. Mijn droomdoel is om een profcontract te tekenen bij een professionele organisatie in Amerika als catcher.

 

In het seizoen van 2017, werd ik samen met het Nederlands team 2de op het EK onder 15 jaar in Oostenrijk. Met deze zilveren medaille plaatsten wij ons voor het WK onder 15 jaar in Panama in 2018. Mede door deze toernooien heb ik mijzelf in de kijker gespeeld en zo ben ik in aanmerking gekomen voor het CTO (Centrum voor Topsport en Onderwijs). Dit is de nationale Academy waar de grootste talenten van Nederland zowel hun fysieke als mentale vaardigheden kunnen bevorderen. Ik volg nu al 2 jaar het CTO programma, waarvan 1 jaar parttime en sinds vorig jaar fulltime en dus ook intern.  

 

In samenwerking met Topsport Amsterdam heeft het CTO heel veel te bieden in hun programma voor jonge sporters tussen de 15 en 19 jaar. Zo worden wij doordeweeks gefaciliteerd met 9 trainingen die variëren tussen: honkbal, kracht, conditie & mentale trainingen. Ook krijgen wij vanuit de topsport keuken van Topsport Amsterdam van maandag t/m donderdag elke avond na onze trainingen een topsport maaltijd aangeboden op onze trainingslocatie. Topsport is lastig te combineren met school, daarom doet het CTO er alles aan om het de sporters zo makkelijk mogelijk te maken. Zo wordt het aangeraden om naar een speciale loot school te gaan om onderwijs te krijgen wat is aangepast voor topsport leerlingen. Voor ons is dit het Calandlyceum in Amsterdam West waar ik nu in mijn examenjaar zit om hopelijk dit jaar mijn VWO diploma binnen te halen. Om fulltime deel te kunnen nemen aan het CTO programma is ten strengste aangeraden om intern op kamers te gaan wonen. Dit betekend uiteraard zelf de overige maaltijden te koken, boodschappen doen en leren op jezelf te wonen als minderjarige. 

 

Afgelopen jaar heeft de komst van het Coronavirus veel mensen op verschillende manieren geraakt. Zo heb ik al mijn sociale contacten moeten opgeven omdat ik het mezelf niet kan veroorloven om in quarantaine te belanden of, nog erger, ziek te worden en fysiek een achterstand op te lopen. Ook ons gezin heeft de grote gevolgen van corona meegemaakt en hierdoor zijn onze financiële middelen beperkt geworden. Hierdoor is het niet meer zo vanzelfsprekend dat ik alle bijdragen die ik nodig heb direct op mijn ouders wil belasten en zodoende probeer ik zelf initiatief te nemen om via andere wegen financiële steun te verwerven. Hierdoor hoop ik de druk bij mijn ouders weg te halen.

Zonder financiële steun zal ik waarschijnlijk een bijbaantje gaan zoeken om zelf mijn steentje bij te dragen. Dit zal echter een grote impact hebben op de overige tijd die ik als topsporter heb. 

Deze tijd zou ik het liefste willen gebruiken om mijn diploma binnen te halen. 

 

Om mezelf verder naar een hoger niveau te ontwikkelen en mij te kunnen blijven meten met de Europese en Wereld top binnen het Honkbal kan ik uw steun dus goed gebruiken. Ik hoop hiermee een stap dichterbij mijn uiteindelijke droomdoel te komen.

 

Elke bijdrage helpt mij enorm en wordt zeer op prijs gesteld!

Alvast bedank!

Sportieve groet,

Luca Pastor. Mijn Donateurs

Yvonne van Gennip Talent Fonds
28 april 2021
Reactie van donateur: Het Yvonne van Gennip Talent Fonds wenst je veel succes én plezier met je sportieve carrière!
€1.500,00

Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
Er zijn hier nog geen activiteiten