Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Op weg naar Amsterdam

Op weg naar Amsterdam

Mijn Verhaal

Een doel voor jezelf stellen en daar alles voor doen dat heb ik mezelf ( Rick Rizvić, 16 jaar ) voor genomen. Ik begon net als iedereen onderaan, dit was op 6 jarige leeftijd bij de Haarlemse honkbal club Kinheim na de eerste training was ik verkocht niet wetende wat er allemaal mogelijk was en wat er allemaal ging gebeuren.

Op mijn 11de werd ik voor het eerst geselecteerd voor het regionale little league team Kennemerland en speelde ik hierdoor mijn grote toernooi. Dit smaakt naar meer, ik ging nog harder werken en dit resulteerde in nog een selectie voor het little league team met dit keer meer succes. We werden Nederlands kampioen en hiermee plaatste we ons voor het EK waar we de 3rde plek veroverde.

Mede door mijn goede prestaties op dat toernooi ben ik opgevallen bij de Kennemerland baseball academy ( RTO ). Hierdoor startte op mijn 13de het volgende hoofdstuk in mijn jonge carrière. Bij de academy heb ik veel geleerd en veel stappen gemaakt met als hoogtepunt een jaar later geselecteerd worden voor het Nederlands u15 team en deelname aan het WK in Panama ( 2018 ).

Na het WK mocht ik gelijk door naar Duitsland om daar deel te nemen aan het MLB All - Star camp Europe. Na deze bewogen zomer werd ik in de winter uitgenodigd om mee te trainen bij het CTO Amsterdam. Uiteindelijk werd ik geselecteerd voor het Centrum Topsport en Onderwijs ( CTO ) programma op 15 jarige leeftijd. Op dat moment was het voor mij door verschillende omstandigheden niet mogelijk om direct fulltime mee te doen met het programma en intern te wonen.

Nu mijn eerste jaar op het CTO erop zit ( parttime ) en ik heb kunnen proeven aan het leven als een topsporter smaakt het naar meer. Gedurende mijn 2de CTO jaar is mijn doel om het fulltime programma van het CTO te volgen, dat betekent dus ook onder andere intern wonen, zelf boodschappen doen en maaltijdvoorziening. Het volgen van het fulltime CTO programma deze komende 2 jaar is enorm belangrijk voor mijn ontwikkeling als honkballer en de mogelijkheid om deel te nemen aan grote internationale toernooien ( EK en WK u18 ). Dat betekent dat ik mijzelf volledig moet focussen op honkbal en mij niet zorgen hoef te maken over geldzaken en de eigen bijdrage voor het intern wonen. 

Helaas zijn er aan dit avontuur extra kosten verbonden, ik heb het geld met name nodig voor mijn verhuizing en de maandelijkse kosten voor onderdak in Amsterdam. Uiteraard krijg ik steun van mijn ouders en familie maar ik wil proberen zelf ook een steentje bij te dragen. Daarom hoop ik dat u mij financieel wilt helpen waardoor ik mijn dromen waar kan maken 

'' Winners never quit and quiters never win ''
- Vince LombardiMijn Donateurs

Nicole en Marco
02 oktober 2020
Reactie van donateur: Hey Rick, Heel veel succes!!! Nicole en Marco
€50,00

Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
 • Rick Rizvic uploaded a new audio
  Een leuke ervaring! Gisteren mijn eerste interview op de radio bij Allsports! Heel leuk en leerzaam om te doen. Door middel van onderstaande link kunt u het interview beluisteren!
  Honkballer Rick Rizvić is het Talentboek Talent van Juli! - ALLsportsradio LIVE! 7 juli 2020
  Het was weer tijd voor ons ALLsportsradio Talentboek Talent van de Maand! In juli is dit de 16-jarige honkballer Rick Rizvić van Kinheim. Komend uit een echte honkbalfamilie, speelt Rick het spelletje inmiddels alweer tien jaar en is daarbij al...
  Het was weer tijd voor ons ALLsportsradio Talentboek Talent van de Maand! In juli is dit de 16-jarige honkballer Rick Rizvić van Kinheim. Komend uit een echte honkbalfamilie, speelt Rick het spelletje inmiddels alweer tien jaar en is daarbij al uitgegroeid tot jeugdinternational. Zijn spaardoel op Talentboek richt zich met name op huisvesting en levensonderhoud. Rick zit namelijk intern in Amsterdam op het CTO, waar hij topsport met een opleiding combineert. Meer weten over Rick en zijn spaardoel? Kijk dan op: https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/baseball/op-weg-naar-amsterdam.html Presentatie: Robert Denneman Foto: Joan Soriano Photography
  Meer
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream.
Er zijn hier nog geen activiteiten