Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

strength and growth come only through continuous effort and struggle

strength and growth come only through continuous effort and struggle

Mijn Verhaal

Ik ben Scott Prins, 17 jaar oud en ik woon in Badhoevedorp. Ik zit nu in 5 HAVO op het Calandlyceum en daarnaast doe ik de opleiding voor sportmassage en hoop ik in juni mijn officiële diploma als NGS-sportmasseur te halen. Ik speel vanaf mijn 5e jaar honkbal. Ik zou eigenlijk gaan tennissen maar er was een wachtlijst bij de tennisvereniging en een enthousiaste buurman maakte dat ik ben gaan honkballen.
 
Ik ben als klein jongetje gestart bij SCB (Sport Combinatie Badhoevedorp) waar ik tot mijn tiende gespeeld heb. Het jaar daarna ging ik naar het Amsterdamse Pirates, waar ik met dat team Nederlands kampioen werd.
 
Op mijn elfde ging ik als allerjongste door naar een Baseball Academy, die speciaal ingericht is om jongens vanaf hun twaalfde tot hun achttiende jaar op te leiden. Er zijn er 6 opgericht door heel Nederland. Je traint daar 4x per week en in het weekend twee wedstrijden tegen andere academies. Daar heb ik 4 jaar gespeeld om vervolgens vervroegd naar een hogere klasse te gaan.
 
Op mijn vijftiende jaar ben ik na een try-out geselecteerd voor het Nederlands U18 team (jong Oranje). Na een reeks van oefenwedstrijden tegen oudere teams, mocht ik vervolgens als enige 15-jarige ook nog mee naar het EK in Gijon, Spanje! Dat had ik echt niet verwacht. Mijn doel was toen om mee te mogen doen aan hun wintertrainingen. Alleen al het mogen spelen met deze jongens vond ik al geweldig en nu mocht ik nog mee ook. De wedstrijd die ik mocht gooien was tegen Litouwen en dat verliep lekker! We hebben Litouwen uiteindelijk met 16-3 verslagen en zijn later Europees kampioen geworden door de finale te winnen van Italië. Dat is echt mijn mooiste ervaring geweest. Ik vond het echt geweldig hoe dit hechte en sterke team mij heeft opgenomen als teamgenoot. Toen het eigenlijk niet beter kon werd ik ook nog geselecteerd voor een speciaal MLB-camp (het hoogst haalbare in Amerika, soortgelijk aan de NBA, NFL en NHL) in Regensburg, Duitsland. Daar kreeg ik samen met andere Jong Oranje spelers en spelers uit andere Europese landen 18 dagen les van oud MLB (Major League Baseball) spelers zoals Barry Larkin en Steve Finley.
 
Met de U16 selectie van Jong Oranje zijn we in het voorjaar van 2017 naar Praag geweest, waar we ongeslagen Europees kampioen zijn geworden. Het was al supergaaf om daar te mogen zijn, om dan de prijs voor beste pitcher te winnen is onbeschrijfelijk. Dit toernooi bestaat al sinds 1951 en wij deden voor het eerst mee. Nadat we dit toernooi hadden gewonnen, mochten wij in augustus naar Lafayette, Indiana om daar tegen landen als Mexico, Korea en Amerika te spelen. Ook dit toernooi hebben wij ongeslagen gewonnen.
 
In hetzelfde jaar ben ik geselecteerd voor het HPC, het High Performance Centre. Vanaf september 2017 gaan we daar met 17 jongens in een flat wonen, eten, 's-morgens en 's-middags trainen en school komt in een speciaal programma.
 
Ik heb een tijdje wat problemen gehad in mijn trainingen, hierdoor heb ik geleerd om veel zelf te doen. Aan het begin van iedere winter schrijf ik mijn doelstellingen op een groot whiteboard in mijn kamer en die verdeel ik dan weer in technisch, mentaal en fysiek. Daar verdeel ik mijn doelstellingen weer verder in kleinere, meetbare doelen. Ik heb gemerkt dat dit goed werkt en mij bij de les houdt om mezelf bij iedere training weer te verbeteren. Bij Jong Oranje krijg ik veel hulp hierbij en daar ben ik erg blij mee. Ook bedenk ik na iedere wedstrijd wat ik zou kunnen verbeteren en of ik mijn korte termijn doelstellingen daarvoor moet aanpassen.
 
Mijn uiteindelijke doel is spelen in een Major League team in Amerika en de Olympische Spelen zou ik ook geweldig vinden, maar voorlopig stel ik mijn doelen per jaar. Mijn doel voor komend jaar is de selectie halen voor het WK in Korea (2019). Ik speel nu bij DSS Haarlem in de Nederlandse hoofdklasse (hoogste klasse in Nederland). Ik besef me dat ik in een jaar tijd hele grote stappen heb gemaakt maar nog steeds erg jong ben voor dit team. Honkbal is een sport waar ervaring een grote rol speelt en als ik mee wil naar het WK zal ik uit iedere ervaring het meeste moet halen. Daarbij is de steun die ik krijg van mijn familie, vrienden, iedereen bij het CTO (Centrum Topsport en Onderwijs) en Jong Oranje, teamgenoten en coaches van DSS Haarlem erg belangrijk en daar ben ik heel dankbaar voor.

Zouden jullie me willen helpen mijn droom waar te maken?
Alle beetjes helpen en alvast bedankt!Mijn Donateurs


Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
Er zijn hier nog geen activiteiten