Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Bergafwaarts naar de TOP

Bergafwaarts naar de TOP

Mijn Verhaal

Mijn naam is Bram Zeegers, 19 jaar en onlangs geslaagd voor mijn CIOS opleiding Sportcoordinator Uniforme beroepen. Twee jaar geleden heb ik in mijn eerste jaar als skeleton atleet tijdens de jeugd Olympische Spelen voor Nederland uit mogen komen in deze mooie wintersport. Een onvergetelijke ervaring die smaakt naar meer! In 2022 wil ik naar de Winter Spelen in Beijing.

Skeleton is een wintersport waarbij je liggend op je buik of een slee, head first van een bobsleebaan sleet. We behalen snelheden van meer dan 120 km/u, met onze neus amper 2 centimeter boven het ijs. Een afdaling duurt gemiddeld een minuut waarbij we enorme krachten op ons lichaam krijgen te vergelijken met de krachten die een straaljagerpiloot ervaart. Daarom mogen we maar maximaal drie afdalingen per dag maken. Om bij de absolute wereldtop te komen, moet ik veel trainen. In de wintermaanden betekent dat zoveel mogelijk afdalingen maken. Omdat er vanuit de Bond geen coach beschikbaar is, ben ik aangewezen op een internationale coach. Speciaal daarvoor zijn door de internationale bob- en sleebond trainingsweken georganiseerd. Komende winter zullen deze weken in Calgary, Whistler (beiden Canada), Altenberg en Konigssee (beiden Duitsland) gehouden worden. Deze trainingsweken zijn voor mijn ontwikkeling als skeletonatleet erg belangrijk omdat ik hier veel afdalingen kan maken, internationaal gecoacht word, en kan leren van skeletonatleten van over de hele wereld die ook aan deze internationale trainingsweken meedoen. Na de trainingsweken beginnen de Europacupwedstrijden. Mogelijk dat ik voor die weken net als vorig jaar weer kan aansluiten bij het Roemeense skeletonteam, zodat bepaalde kosten (vervoer, accommodatie, coaching) gedeeld kunnen worden. Om een volledig seizoen te kunnen sleëen, heb ik ruim 10.000 euro nodig. Met een bijdrage vanuit de Bond en door tijdens de zomermaanden veel gewerkt te hebben, heb ik ruim 6000 euro inmiddels bij elkaar. 

Een trainingsdag in het kort: Na het ontbijt naar de baan. Daar gaan we eerst baanlopen. We lopen met het team door de baan om de bochten te bestuderen en te overleggen hoe we straks met de slee het beste een bocht kunnen inkomen, rekening houdend met de drukpunten in die bocht. Iedereen maakt aantekeningen. Deze baanloop is heel belangrijk. Je moet goed tellen hoeveel bochten er zijn en de volgorde van de bochten onthouden. Je moet als het ware de opbouw van de baan kunnen dromen, want anders kun je als je op de slee ligt en met 120 km.u naar beneden raast niet op tijd sturen voor een bocht als je niet in je hoofd heel goed weet welke bocht er gaat komen. Daarna vindt een warming-up plaats alvorens we aan de afdalingen op de slee beginnen. Tijdens de afdalingen op de slee worden video opnames gemaakt die achteraf teruggekeken en uitvoerig besproken worden. Dit is wederom een groot leermoment. Na de afdalingen is het inmiddels tijd voor de lunch met aansluitend twee uurtjes rust. In de namiddag vinden er kracht- en sprinttrainingen plaats. Na het avondeten is er (indien mogelijk) tijd om even te zwemmen en moet de slee onderhouden worden. Inmiddels is het tien uur 's avonds en bedtijd....

Mijn voorlopige winterschema is als volgt:

1. 13 oktober - 21 oktober Calgary (internationale training)

2. 21 oktober - 6 november Whistler (internationale training)

3. 12 november - 19 november Winterberg (Europacup)

4. 19 november - 25 november Altenberg (internationale training)

5. 25 november - 4 december Konigssee (internationale training)

6. 1 januari - 5 januari St. Moritz (internationale training)

7. 5 januari - 13 januari Altenberg (Europacup)

8. 13 januari - 20 januari Igls (Europacup)

9. 20 januari - 26 januari St. Moritz (junioren WK tot 23 jr.)

Om al deze weken te kunnen sleëen ben ik afhankelijk van sponsoren. Indien ik het geld niet bij elkaar krijg, zal ik weken moeten schrappen. Voor sponsoring geldt; alle beetjes helpen, en brengen mij weer een stapje dichter bij de Top. Voor bedrijven bestaat de mogelijkheid om voor 500 euro een van bovenstaande 9 wedstrijd- of trainingsweken te sponsoren. 

 Mijn Donateurs

oma
21 september 2017
Reactie van donateur: Succes Brammus, zet m op!
€50,00
Anoniem
20 september 2017
Reactie van donateur: Succes!
€25,00

Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
 • Woensdag 19 oktober ben ik vertrokken naar Letland voor de eerste ijstrainingen van dit seizoen. Ik zal een maand van huis zijn. In Letland starten we met een internationale trainingsweek met aansluitend de eerste Europacup wedstrijd. Daarna reizen we door naar Innsbruck waar de volgende twee Europacupwedstrijden op het programma staan. In Konigssee worden de 4e en 5e Europacupwedstrijden gesleed, waarna ik voor twee weken naar huis ga om op school examens te maken. Van 4 tot en met 11 december staat nog een trainingsweek in Altenberg op het programma. Dankzij jullie steun heb ik de financiering voor al deze trainings- en wedstrijdweken rond gekregen. Voor de Europacupwedstrijden 6,7 en 8 die in januari gehouden worden in Zwitserland en Duitsland ben ik nog op zoek naar sponsoren. Geen geld, betekent voor mij helaas dat ik niet kan sleeen, en het seizoen niet kan afmaken. Steun mij! alle beetjes helpen!

  0
  0
  0
  0
  0
  0
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream.
 • Gisteren ben ik vierde geworden op het WK Summer Push in Mamaia, Roemenie. Mijn kamergenoot en teamgenoot Sebastian is Wereldkampioen geworden. Ik ben zeer blij en tevreden.

  0
  0
  0
  0
  0
  0
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream.
 • De afgelopen dagen ben ik met flyers de deuren langs gegaan bij mij in de buurt. Degenen die niet over internet beschikken of niet aan internetbankieren doen, hebben mij goed gesponsord middels de bus die ik bij me had. Deze opbrengsten heb ik nu dan zelf op de crowdfunding gestort. Heel erg bedankt allemaal voor jullie bijdragen!

  0
  0
  0
  0
  0
  0
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream.
Er zijn hier nog geen activiteiten