Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

IJshockeydroom in Zweden

IJshockeydroom in Zweden

Mijn Verhaal

Ik ben Tmoer, ik heb mij als doel gesteld een heel goede ijshockeyer te worden en daar train ik heel hard voor. De mogelijkheden om mij in Nederland te ontwikkelen tot prof, zijn beperkt. De belangstelling voor ijshockey is hier een stuk minder dan in veel landen om ons heen (Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Zweden). Daarom is mijn doel gericht op verdere ontwikkeling in Zweden. In 2018 ben ik ook al eens naar een trainingskamp in Helsingborg geweest, en dat is mij heel goed bevallen! Ik weet: het zal niet makkelijk zijn, het zal ook wel eens tegen zitten maar toch wil ik later geen spijt krijgen dat ik het nu niet heb geprobeerd om mij in Zweden verder te ontwikkelen.

IJshockey is gewoon de coolste en snelste teamsport die er bestaat. Je bent onderdeel van een team, je moet altijd hard werken om de tegenstander af te troeven, maar je kunt het niet alleen. Met ons team (HIJS Den Haag) hebben we de afgelopen jaren wel wat prijzen en titels gewonnen, daar ben ik ook trots op. Ik ben er ook trots op dat ik inmiddels 4 opeenvolgende jaren geselecteerd word voor het Nederlandse team.

Het is wel een dure sport. Je uitrusting (schaatsen, sticks, helm, alle bescherming) is niet goedkoop. Contributie van een ijshockeyvereniging is ook best duur, en bijna al het geld van de club gaat naar ijshuur. En omdat er niet in elk dorp of elke stad een ijsbaan is, moet je altijd voor je trainingen en voor je wedstrijden het hele land door (wedstrijden in bijv. Den Bosch, Tilburg, Geleen, Heerenveen). Dat moet iedereen gewoon zelf regelen (de ouders met elkaar), we hebben geen bus ofzo voor gezamenlijk vervoer.

Nu voor Zweden moet ik naar Helsinborg reizen en ik moet daar in ieder geval voor het trainingskamp 1 week blijven. Alles in Zweden is een tikje duurder dan in Nederland. Mijn ouders doen heel veel en steunen mij zoveel ze kunnen, al jaren. Ik droom dat de club in Helsingborg mij de kans geeft om na het trainingskamp bij hen te blijven, dan zou ik daar moeten gaan wonen en naar school natuurlijk. Maar dat zou voor mij geweldig zijn want ze trainen daar minstens 4x in de week en ze spelen 2 wedstrijden per weekend, dus je bent veel vaker op het ijs met je team en je coaches en daar word je alleen maar beter van.

Dus over 5 jaar wil ik dan in de Zweedse competitie spelen, dat is de SHL en dat is 1 van de sterkste competities ter wereld (met nog weinig Nederlanders...). Als ik dat voor elkaar krijg, dan zou ik echt supertrots op mezelf zijn.

Met het gestelde streefbedrag wil de volgende dingen op korte termijn realiseren:

- uitrusting gedeeltelijke vervanging: EUR 400

- reiskosten: EUR 300

- verblijfskosten: EUR 450

- trainingskamp: EUR 350

 

Hartstikke bedankt als je mij wilt helpen om mijn droom "ijshockeyen in Zweden" te realiseren.

 Mijn Donateurs


Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
Er zijn hier nog geen activiteiten