Succesvol
0 DAGEN TE GAAN

Trainingsseizoen 2020

Trainingsseizoen 2020

Mijn Verhaal

1988 een bijzonder jaar!

De Nederlandse voetbalmannen worden Europees kampioen, Yvonne van Gennip wint verrassend 3 keer goud op de Olympische spelen, maar ook winnen Annemarie Cox en Annemiek Derckx Olympisch brons in de tweepersoons klasse over 500m in de kanosprint. Niet wetende dat 1988 het laatste jaar zou zijn dat een Nederlandse kanoër een olympische medaille zou bemachtigen.

Sterker nog, ondanks dat meerdere Nederlandse kanoërs medailles hebben behaald in verschillende disciplines, is er nooit meer een kanoër naar de olympische spelen geweest. Hoogste tijd dat dat verandert!

Sinds 2016 is er een groep Nederlandse kano-atleten die hier hard aan werkt. Samen proberen zij het kano-niveau van Nederland weer op een internationaal level te krijgen met de focus op de Olympische Spelen van 2024. Ik ben één van deze atleten, mijn naam is Geert Wijnen en ik neem al sinds 2016 deel aan dit programma. 

Helaas is kanosprint geen prioriteit voor NOC*NSF dus zullen wij onze eigen financiële boontjes moeten doppen.

Hoe ziet de financiële kant van deze droom van mij er dan uit? In één seizoen ben ik twee keer op trainingskamp, vaar ik minstens twee internationale wedstrijden & moet ik betalen voor mijn eigen kleding en materialen. Dit bij elkaar opgeteld komt uit op gemiddeld 5000 euro per seizoen (er van uit gaande dat er geen duur materiaal vervangen moet worden). Echter door het COVID-19 virus gaan de internationale wedstrijden dit jaar niet door, en is er dus één trainingskamp in het buitenland minder dit jaar. Toch heb ik al twee trainingskampen in het buiten- en binnenland erop zitten dit jaar en zal ik de rest van de trainingen van dit jaar doen op onze vaste plek op de Bosbaan. Dit komt er dus op neer dat ik 1000 euro heb uitgegeven dit jaar aan trainingskampen en daarvoor wil ik graag uw hulp!

 Mijn Donateurs

Yvonne van Gennip Talent Fonds
08 juni 2020
Reactie van donateur: Het Yvonne van Gennip Talent Fonds wenst je veel succes met je sportieve carrière!
€1.000,00

Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
Er zijn hier nog geen activiteiten