Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Zomer training/ stage

Zomer training/ stage

Mijn Verhaal

Ik ben Maartje van Veen bijna 13 jaar en sinds mijn 7e doe ik aan de sport kunstschaatsen. Deze sport is in mijn DNA gekropen en ik wil maar 1 ding, en dat is héél goed worden. Mooie grote (inter)nationale wedstrijden, Ek, WK en Olymische spelen te mogen rijden. Om dit te willen bereiken moet ik heel veel trainen.
Dit betekend dat ik 6x in de week train ongeveer 20 uur per week.
Afgelopen seizoen heb ik een top seizoen gehad, met als resultaat Nederland kampioen (in mijn categorie) Basic Novice A. Ik ben hier zoooooó blij mee, maar om dit te willen vast houden moet ik doorknallen. In het kunstschaatsen is er geen (zomer) stop, nee moeten gewoon door Trainen. Kunstschaatsen is een hele moeilijke technische sport, waar heel veel training voor nodig is, waar je op jonge leeftijd moet starten met een intensief trianings programma. Kunstschaatsen is heel duur, er is veel training nodig waar het huren van ijs, coahing, materiaal, wedstrijden, kampen, stage's  betaald moeten worden. Ik doe zelf jaarlijks in de kerstvakantie een oliebollen actie waar ik verse zelf gebakken oliebollen aan de deur verkoop om geld op te halen voor extra stage's/ kampen. Zo probeer ik ook zelf een steentje bij te dragen. (waar ik kan)

Om kans te maken aankomend seizoen, is het voor mij van belang om de dubbel Axel en de eerste trippel sprongen te leren beheersen. Hiervoor is nog heel wat werk aan de winkel en moet ik deze zomer door trainen. Tijdens de grote vakantie is de ijsbaan waar ik normaal op train, voor een periode van 6 weken gesloten.
Het is voor een kunstschaatser geen optie om een periode van 6 weken niet te schaatsen en moeten daarom uitwijken naar een ijsbaan die wel open is, of moet op buitenland stages. Dit is erg kostbaar maar wel nodig om op niveau te komen / blijven. Het wedstrijd seizoen eind augustus en dan moet ik voorberried zijn op het wedstrijd seizoen.
Ik wil zo graag mooie wedstrijden rijden, maar daar is nog veel oefening voor nodig buiten mijn vaste trainings programma. En daar is geld voor nodig om de extra training, stages of kampen.
Het liefst zou ik naar het kamp van Javier Fernandez willen gaan, deze wereld kampioen (2016) geeft met zijn coach Brain Orser een stage in Adorra in Augustus. Om met hen te mogen werken lijkt mij fantastich en heel leerzaam. Ik ben al jaren fan van Javier en om met hem te mogen werken lijkt me dan ook een grote eer. 

Kortom stil zitten is geen optie!!!
Help mij de zomer door.

 Mijn Donateurs

Gewoon omdat ze het verdiend
06 juni 2016
€50,00
Linda
03 juni 2016
€5,00
Kim Krabbers
28 mei 2016
€5,00
Simons
26 mei 2016
€20,00

Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
Er zijn hier nog geen activiteiten