Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Kunstschaatsen is meer dan een sport

Kunstschaatsen is meer dan een sport

Mijn Verhaal

Ik zette mijn eerste stappen op het ijs toen ik 5 jaar was. In Bathmen was tijdens de winter de ijsbaan open en daar zag ik een meisje mooie figuren en pirouettes maken. Ik wist toen al, dit wil ik ook. Kort daarop heb ik een aantal proeflessen gevolgd bij DIJC Deventer en mocht ik al mee doen aan de Ice show. Vanaf dat moment kwam ik er achter dat ik het prachtig vond om te schaatsen voor een publiek en daarna kwam ik al vrij snel bij de wedstrijdgroep. Samen met de andere meiden hebben wij individueel en met het team mooie prijzen gewonnen.

Helaas sluit de ijsbaan in Deventer tijdens de zomerperiode. De mogelijkheid om door te schaatsen in Utrecht greep ik met beide handen aan. Het jaar daarop waren de ijs uren iets minder en kwam ik bij toeval in de trainingsgroep van FSA (Figure Skating Amsterdam). Na een aantal trainingen wist ik dat deze manier van trainen heel goed bij mij past en heb ik mijn ouders kunnen overtuigen om daar te gaan trainen.
 
Mijn trainers Nathali en Valeri Kornienko hebben het afgelopen jaar keihard met mij gewerkt aan sprongen, pirouettes, passen en off-ice trainingen tijdens de corona lock-down. Het mooiste om te trainen vind ik de sprongen. Ik spring momenteel de axel en een aantal dubbele sprongen en komend seizoen wil ik ook de dubbele axel springen op het ijs.
 
Momenteel train ik 2 keer in de week in Amsterdam en heb ik 1x in de week off-ice training online. In overleg met de trainers ga ik vanaf deze week starten met street-dance om mijn coördinatie te verbeteren. Ik heb hier heel veel zin in, ook omdat ik dit samen met een vriendin kan doen.
 
Ook kijk ik erg uit naar het moment dat er weer wedstrijden kunnen plaats vinden. Het allermooiste is het schaatsen van mijn kür op mooie muziek, op een ijsbaan helemaal voor mezelf.
 
Kunstschaatsen brengt veel kosten met zich mee en deze zullen in de loop van de tijd alleen maar toenemen. Om op dit niveau te blijven trainen, vraag ik u of u mij wil steunen in de kosten voor:
 
-Trainingskosten
-Off-ice training
-Kür training
-Nieuwe schaatsen met springijzers voor dubbele sprongen
-Reis- en vervoerskosten
-Kleding
 
Ik ben heel blij dat Talentboek mij deze ruimte en ondersteuning geeft om mijn sport met veel plezier, doorzettingsvermogen en visie te kunnen voortzetten.
 
 
 


Mijn Donateurs

Stichting Topsport Overijssel
11 februari 2021
Reactie van donateur: Ondersteuning vanuit Topsport Overijssel op basis van de door jouw ingediende aanvraag binnen het Talentfonds.
€500,00
Rens en Wilma
10 februari 2021
€20,00
Anoniem
25 december 2020
€50,00
Familie Wortelboer
02 december 2020
Reactie van donateur: Naomi, we vinden je super stoer! Topper! We hopen dat je nog veel mooie schaatsjaren zal beleven! Liefs Mark, Nienke, Thomas en Evi Wortelboer
€15,00
Rp Ter laak
29 november 2020
Reactie van donateur: Heel veel succes Naomi!
€100,00
Fam. Minnen
29 november 2020
Reactie van donateur: Lieve Naomi, Wat een leuke kans!! Ondanks dat we zelf 2 meiden hebben die dezelfde sport uitvoeren, is dit een ‘gun’-factor! Wij gunnen het jou! Vandaar dat ook wij een kleine bijdrage doneren. Alle kleine beetjes helpen! Heel veel succes
€20,00
A de Lange
29 november 2020
€100,00
RD Alice Danouk Dianne en Hilde
29 november 2020
Reactie van donateur: Succes Naomi! We geloven in je?
€50,00
Jethro Christel Matthew en Jaysen Kos
22 november 2020
Reactie van donateur: Een kleine bijdrage om je talent niet verloren te laten gaan
€100,00
Arianne
16 november 2020
€20,00
Rein van der Werf
14 november 2020
Reactie van donateur: Ik wil je talent ook graag steunen
€50,00
Wouter en Maaike
12 november 2020
Reactie van donateur: Go for it Naomi!
€50,00
ali Jonkman
12 november 2020
Reactie van donateur: Veel succes en doe je best.
€100,00
Alike Jonkman
11 november 2020
Reactie van donateur: Ik doneer dit geld voor Naomi omdat ik denk dat zij het talent bezit om een zeer goede kunstschaatser te worden
€100,00

Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
Er zijn hier nog geen activiteiten