Succesvol
0 DAGEN TE GAAN

Hard trappend naar nog betere resultaten

Hard trappend naar nog betere resultaten

Mijn Verhaal

Hallo allemaal! Ik ben Esmee Visser, 21 jaar oud en schaatsen is mijn passie.

Deze sport beoefen ik al sinds mijn 8ste en ik heb sindsdien al meerdere (internationale) podiumplaatsen en Nederlandse titels op zak. Ik heb mij elk jaar verbeterd en zo ben ik steeds meer richting de top gegroeid. Seizoen 2016-2017 werd ik 6e tijdens het NK senioren op de 5km en ook op de 3km doe ik mee. Het Nederlandse langebaanschaats-niveau is erg hoog waardoor als je je in Nederland kwalificeert, je op internationaal niveau ook echt mee kan doen om de prijzen. Om dit niveau te bereiken moest ik dit seizoen nog een stapje maken. Het seizoen is al even bezig en door een goede 5km op het NK Afstanden plaatste ik mij voor het eerst voor een senioren world cup. 19 November mocht ik in Stavanger mijn world cup debuut op de 5km in de B-groep maken. Hier werd ik in een persoonlijk record (met 4,5 seconden) van 6.58,04 eerste. In de A-groep was ik met deze tijd derde geworden. Je zou kunnen zeggen dat ik hiermee mijn (internationale senioren) doorbraak heb gemaakt. Ik voel dat er nog meer progressie in mij zit en ik geloof erin dat ik het echt tot de internationale top kan maken binnen niet al te lange tijd.

Ik ben voortdurend bezig mijzelf te verbeteren op technisch, fysiek, mentaal en materialistisch vlak. Bijna alle topsporters die op een wielrenfiets trainingen afwerken, gebruiken een wattagemeter. Zij doen dit omdat een bepaalde trainingsintensiteit gekoppeld is aan een wattage dat je op een fiets kunt leveren. Globaal zou deze intensiteit ook aan hartslag kunnen worden gekoppeld, maar dit is een wisselvallige factor (varieert met buitentemperatuur, stress etc.) waar in de topsport eigenlijk liever niet een fietstraining op wil worden gebaseerd. Een powermeter kan in dit geval voor nauwkeurigere en betrouwbaardere gegevens zorgen tijdens de trainingen. Ik ben nog niet in het bezit van een wattagemeter omdat deze nogal prijzig zijn. Echter, om nog meer (nationale en internationale) stappen te blijven maken, moet je alle mogelijke verbeterpunten onder de aandacht brengen. Zo denk ik dat deze powermeter mij tot nog betere sportprestaties kan sturen doordat ik mijn trainingsschema nog preciezer, onder de juiste intensiteiten, kan gaan uitvoeren. Ik hoop voor komend schaatsseizoen dan nog meer internationale concurrentie aan te gaan.

Met deze crowdfundactie hoop ik geld op te kunnen halen om een powermeter aan te kunnen schaffen. Omdat mijn leven nu in het teken staat van mijn sport (en mijn universitaire studie die ik er ook nog naast doe), heb ik geen tijd om te kunnen werken en geld te verdienen. Om aan topsport te kunnen doen heb ik veel steun van mijn ouders, maar deze is ook gelimiteerd. Ieder steuntje in de rug, waarmee ik uiteindelijk harder kan gaan schaatsen, is daarom welkom. Ik hoop voor het einde van seizoen 2017-2018 (maart 2018) genoeg geld verzameld te hebben om de wattagemeter aan te kunnen schaffen zodat ik volgend schaatsseizoen helemaal goed voorbereid en in bezit van het juiste materiaal aan een nieuw seizoen kan beginnen. Het zou erg leuk zijn als u ook een donatie hiervoor doet!

 

Bij donaties van meer dan €50, kunt u om de twee maanden de nieuwsbrief ''Schaatsflits Esmee Visser'' ontvangen als u daar geïnteresseerd in bent. Laat weten als u hier gebruik van wilt maken en laat uw e-mailadres achter.

Bij donaties boven de €100 zou ik u (afhankelijk van wat en of u dat wilt) wat tips op het ijs kunnen geven (schaatsclinic) of met u een leuk fietstochtje kunnen maken (fietsclinic). Laat weten als u hier gebruik van wilt maken, dan houden we contact!

 

Mijn laatste stap richting de top is in zicht! Ik doe er alles aan om dit te bereiken, maar u kunt daar ook een handje bij helpen door te doneren!Mijn Donateurs

Daniël Haazen
21 februari 2018
Reactie van donateur: PS: Als aansluiting op de vorige donatie, het lijkt me heel leuk om van jou schaatstips te krijgen! Je kan me mailen op danielhaazen@hotmail.com
€1,00
Daniël Haazen
21 februari 2018
Reactie van donateur: Ik heb ontzettend genoten van je race deze Olympische Winterspelen! Nog veel succes met je carrière in de sportwereld!
€100,00
Anoniem
19 februari 2018
Reactie van donateur: Heel veel succes met je carrière !
€10,00
G. von K.
16 februari 2018
Reactie van donateur: Wat kan ik genieten van je talent!
€50,00
Jelle
16 februari 2018
Reactie van donateur: wow wat een mooie race op de 5000m
€100,00
Angelique Kalverda
16 februari 2018
Reactie van donateur: Veel succes! Vandaag heb je een geweldige prestatie geleverd ?
€25,00
Anoniem
09 januari 2018
Reactie van donateur: Als blijk van waardering. Wij houden contact! Dave Klaassen
€2.500,00
Anoniem
08 januari 2018
Reactie van donateur: Trots op jou!!
€25,00
Anoniem
08 januari 2018
Reactie van donateur: Genoten van je prestaties !
€50,00
Anoniem
08 januari 2018
Reactie van donateur: Zet hem op kanjer, je kan het..! Maar geniet er vooral van, wij genieten om jouw zo te zien schaatsen..! Groetjes Rem & Mies
€25,00
Anoniem
02 januari 2018
Reactie van donateur: Veel plezier op de spelen Esmee! Geniet ervan!
€250,00
Anoniem
30 december 2017
Reactie van donateur: Wat hebben wij in Thialf genoten van jouw race! Veel liefs Remond, Tanja en Kelly
€100,00
Anoniem
30 december 2017
Reactie van donateur: Helemaal te gek! vandaag weer een weergaloze prestatie: 2de plaats OKT 2018 in thialf. We zijn super trots op je. Ruth, Madeleine, Sylvia, marc en C. Gaan je ook volgen op de spelen :-)
€100,00
Anoniem
30 december 2017
€50,00
Anoniem
28 december 2017
Reactie van donateur: Succes Esmee, ga zo door. We blijven je volgen. Sjaak & Monique Visser
€100,00
Anoniem
28 december 2017
Reactie van donateur: Zet je beste been voor! Bas, Harry en Marc
€250,00
Anoniem
19 december 2017
Reactie van donateur: Succes op het OKT!
€10,00

Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
Er zijn hier nog geen activiteiten