84% van €1.550,00
135 DAGEN TE GAAN

Op naar de top

Op naar de top

Mijn Verhaal

Hoi! Ik ben Niels de Kruijk, 15 jaar, en woon in Hagestein. Ik zit momenteel in 4 VWO en wil na de middelbare school naar de universiteit in Utrecht om natuurkunde te studeren. Mijn grote passie is langebaanschaatsen en daar gaat al mijn vrije tijd en geld naartoe.

Ik ben op mijn 5e begonnen met leren schaatsen op de ijsbaan de Volharding in Hagestein. Ik wilde, net als mijn vrienden, graag een ijshockeystick, zodat ik mee zou kunnen doen met ijshockey op het baantje. Ik moest natuurlijk eerst zonder stoel kunnen schaatsen, dus dat had ik zo onder de knie. Toen vond ik rondjes rijden zo ontzettend leuk, dat ik een paar noren wilde in plaats van een hockeystick. De volgende winter ben ik lid geworden van Schaatsvereniging Vijfheerenlanden (Heukelum) en lid van Schaats- en Skeelervereniging Lek en Linge (Culemborg). Toen ik 9 jaar was mocht ik door naar de wedstrijdtrainingsgroep omdat ik alle basistechnieken goed beheerste. Ik was pupil C en mocht al deelnemen aan gewestelijke wedstrijden voor jongens die twee tot drie jaar ouder waren dan ik. Ik reed dat jaar ook voor het eerst het Nationaal Pupillentoernooi, een soort officieus NK voor pupillen, waar ik de tweede prijs behaalde op beide afstanden (300 en 500 meter). Ook de jaren daarna heb ik op dit toernooi in de top 10 gepresteerd. Deze jaren heb ik mij ook verder ontwikkeld in mijn techniek. Omdat ik nogal klein van stuk was, moest ik het echt van de techniek hebben, en niet van de kracht om de grote sterke jongens bij te kunnen houden. Ik heb mij daar ontzettend op gefocust met het resultaat dat ik als pupil A al bij de C-selectie mocht aansluiten. Hier heb ik de afgelopen drie jaar getraind om mijn kracht en uithoudingsvermogen sterk te verbeteren wat tot nog toe goed is gelukt. Dat jaar ben ik ook regiokampioen geworden in mijn leeftijdsklasse voor gewest Noord-Holland / Utrecht. Helaas door alle coronaperikelen heb ik me dit jaar niet kunnen laten zien op grote wedstrijden als NK Allround en Sprint voor junioren. Wel heb ik de afgelopen weken een paar trainingswedstrijden mogen rijden in Utrecht, waar ik mezelf ontzettend heb verbeterd ten opzichte van het afgelopen jaar. Ik ben nu onder de 40 seconden gaan rijden op de 500 meter en kan 100 meter sprinten binnen 10.6 seconden. Dit was in een trainingswedstrijd die toch nog werd georganiseerd in Utrecht. Mijn tijd was 39.58, tijden die de huidige topschaatsers ook op deze leeftijd reden. Ik ben een echte supersprinter! Ook lange afstanden beheers ik goed, maar mijn hart ligt echt bij de korte afstanden als de 500 en de 1000 meter. Helaas zijn afgelopen jaar de belangrijke wedstrijden afgelast in verband met de COVID-19 pandemie.

Aankomend seizoen ben ik uitgenodigd om deel te nemen aan de A/B-selectie van de stichting Schaatsacademie Utrecht. Ik heb als doel om mee te doen met de gewestelijke wedstrijden, NK sprint, NK supersprint en de Vikingrace (officieus EK voor junioren). Ook hoop ik deel te mogen nemen aan de Zilveren Bal, een kortebaanwedstrijd die gereden wordt in Leeuwarden waar ook internationale topsprinters aan mee mogen doen zoals Ronald Mulder en Laurent Dubreuil.

Om dit allemaal te kunnen bereiken gaan we met de selectie een topsportprogramma draaien. Dit houdt in dat we vanaf mei beginnen met zes dagen per week trainen om sterk het winterseizoen in te gaan. De zomertrainingen bevatten trainingen als skeeleren, wielrennen, veldtraining, sprongtraining en krachttraining.

In het winterseizoen gaat de aandacht naar het voorbereiden op de belangrijke wedstrijden. Dat doen we door veel op het ijs te staan en door oefenwedstrijden te rijden. Naast het schaatsen blijf ik in de winter wielrennen (desnoods op de rollerbank) en bezig te blijven met krachttraining. Ook gaan we met de SAU op kampen om op andere, betere locaties te kunnen trainen om nóg sterker te worden, zoals een wielrenkamp in Limburg of een schaatskamp in Erfurt of Inzell.Mijn Donateurs

Anoniem
15 mei 2021
Reactie van donateur: Veel succes Niels!
€25,00
Adri van der Vliet de kruijk
11 mei 2021
Reactie van donateur: Zet hem op Niels! Ga er voor!
€50,00
Janneke & Rob
05 mei 2021
Reactie van donateur: Veel succes Niels!!!!!
€25,00
Loek en Gerda
05 mei 2021
Reactie van donateur: Niels de Kruijk
€50,00
Sandro Cara
05 mei 2021
Reactie van donateur: Ha topper, hier een donatie van je oud trainer, succes hoor!
€50,00
FUSACON
04 mei 2021
Reactie van donateur: Veel succes Niels!
€25,00
De Wiite Management - René de Witte
04 mei 2021
Reactie van donateur: Go for it Niels
€500,00
Anoniem
02 mei 2021
Reactie van donateur: Succes Niels!
€50,00
Anita De Kruijk
30 april 2021
Reactie van donateur: Veel succes Niels
€25,00
Yvonne van Gennip Talent Fonds
28 april 2021
Reactie van donateur: Het Yvonne van Gennip Talent Fonds wenst je veel succes én plezier met je sportieve carrière!
€500,00

Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
Er zijn hier nog geen activiteiten