41% van €3.000,00
103 DAGEN TE GAAN

Road to recovery

Road to recovery

Mijn Verhaal

Hoi allemaal!

 

Mijn naam is Paulien Verhaar, ik ben 22 jaar oud en een fanatiek schaatster. Ik schaats bij Team Frysk en studeer daarnaast Technische Geneeskunde. Ik ben herstellende van langdurige coronaklachten. Voor komend seizoen hoop ik dat je mij financieel wilt steunen (waarbij alle kleine beetjes helpen!), zodat ik weer terug naar mijn topsportniveau kan groeien en sterker dan ooit terug kan komen. 

In december 2020 ben ik positief getest op corona. Precies twee weken nadat ik voor het eerst onder de 2 minuten dook op de 1500m ('eindelijk!') en dus een mooie stijgende lijn te pakken leek te hebben. Drie weken daarna mocht ik van start op het WK Kwalificatietoernooi (1500m, 3000m, Mass Start). Jammer genoeg werd een week voor het toernooi al duidelijk dat mijn herstel niet voorspoedig genoeg ging en dat het niet verstandig zou zijn om te starten. Vandaar dat ik me met pijn in mijn hart had afgemeld om 100% van het virus te herstellen. In eerste instantie had ik nog redelijk milde klachten, waardoor ik  dacht 'daar zal ik snel van hersteld zijn'. Helaas liep dat heel anders dan gepland. Er gingen dagen, weken, maanden voorbij en ik werd eigenlijk alleen maar zieker, tot het moment dat 5 minuten wandelen soms al te veel was. Na elke poging tot inspanning kreeg ik weer een terugval. Ook mentale inspanning (zoals studeren of socializen met vrienden) werkte een tijd averechts. Ik heb meerdere onderzoeken ondergaan, zowel bij de sportarts als bij de cardioloog. Gelukkig bleek hieruit dat er geen sprake is van weefselschade, maar lijkt het erop dat het autonome zenuwstelsel van slag is. Dit langdurige verloop van klachten na het doormaken van covid-19 wordt ook wel 'long covid' genoemd.

De artsen zijn er gelukkig van overtuigd dat ik weer helemaal de oude kan worden, al zal ik daar geduld voor moeten hebben. Sinds maart volg ik een revalidatieprogramma bij een fysiotherapeut, waar ik twee keer per week lichte krachttraining doe. Sinds mei kan ik gelukkig 'eindelijk' zeggen dat het de goede kant op gaat! Het vertrouwen om volledig te herstellen en weer aan topsport te doen is bij mij terug. Ik wil er alles aan doen om mijn schaatsdromen te verwezenlijken. 

2,5 jaar geleden heb ik bij de junioren aan de Junior World Cups en het WK Junioren meegedaan, met meerdere podiumplekken als resultaat. 1,5 jaar geleden ben ik bij het NK Neo-Senioren op de 2e en 3e plek beland bij respectievelijk de 1500m en 3000m. Daarnaast heb ik de afgelopen drie jaar met de grote seniorentoernooien meegedaan (NK Allround, NK Afstanden, WKKT), met als hoogtepunt een 9e plek op het NK Allround en een 5e plek op het NK Mass Start. Ondanks de combinatie met topsport en de fysieke ongemakken van het afgelopen jaar heb ik mijn studie aan de Universiteit Twente op een redelijk niveau kunnen doorzetten. Ik hoop komend half jaar mijn bachelor af te ronden.

Komend jaar ga ik er niet vanuit dat ik de sterren van de hemel ga schaatsen. Begin juni kon ik zo'n half uurtje probleemloos wandelen aan en trainde ik 3 keer per week behoorlijk licht (kracht/intervallen). Dat is al een grote verbetering als je kijkt naar de maanden ervoor: er zijn afgelopen half jaar momenten geweest waarop 5 minuten al een uitdaging was. In de maand juni ben ik wel in mooie stappen vooruit gegaan. Vanaf juli train ik weer een groot deel mee met het team. Weliswaar vaak nog wat minder hard en lang, maar ik ben erg blij dat dat weer gaat! Ik hoop er in het seizoen van 2022-2023 weer te staan. Stiekem heb ik natuurlijk hoop voor komend seizoen, maar als je realistisch kijkt komt dat waarschijnlijk te vroeg, in ieder geval voor de langere afstanden.

Ik ben ervan overtuigd dat deze moeilijke periode zal bijdragen aan mijn ontwikkeling als topsporter en dat ik hier nog sterker uit terug zal komen. Om deze revalidatieperiode door te komen en er in ieder geval in het seizoen van 2022/2023 weer te staan, wil ik om jullie hulp vragen. Ik heb meerdere tegenprestaties die ik kan bieden. Zo heb ik nog meerdere plekken beschikbaar voor bestickering op mijn auto. Verder kun je al bij een kleine bijdrage uitgebreide updates van mij via de mail ontvangen. En in overleg is altijd van alles mogelijk.

Alle beetjes helpen!


Groetjes! 

Paulien

 

Foto: Neeke Wassenbergh-SmitMijn Donateurs

Lucy & Stefan
02 september 2021
Reactie van donateur: Op naar nieuwe toptijden :-)
€50,00
Roman Wiersema
30 augustus 2021
Reactie van donateur: Succes, terug naar de top!
€100,00
Robert
25 augustus 2021
Reactie van donateur: Fijn dat er zo’n vooruitgang in zit, succes!!
€25,00
Bart
08 augustus 2021
Reactie van donateur: Succes!
€50,00
Annette en Annelies
08 augustus 2021
Reactie van donateur: Wat een positief verhaal, terug op de weg naar de top ! Succes en enjoy, met liefs Annette & Annelies
€100,00
Ilse Schreurs
28 juli 2021
Reactie van donateur: "... and five times winner of Witch Weekly's Most Charming Smile Award. But I don't talk about that; I didn't win the 3000m by smiling at it."
€20,00
Rutger
21 juli 2021
Reactie van donateur: Heel veel succes komend seizoen, hopelijk dit jaar helemaal in goede gezondheid!
€50,00
Marjan Verhaar
20 juli 2021
Reactie van donateur: Paulien, wat ben ik blij dat je je kracht weer terug krijgt! Ga maar weer genieten van het sporten dan geniet ik met je mee. Marjan Verhaar
€143,21
Olaf Kerstholt
20 juli 2021
Reactie van donateur: Lekker genieten van het afzien, en dan d'r op en d'r over.
€100,00
Majelle laman
20 juli 2021
Reactie van donateur: Hi Paulien, ik heb de volste vertrouwen dat wanneer je kunt herstellen in het dagelijks leven het ook mogelijk is in de sport. Het is geen gemakkelijke weg. Voorop staat dat je plezier weer terugkomt! Succes
€100,00
Yvonne van Gennip Talent Fonds
28 juni 2021
Reactie van donateur: Beste Paulien, we wensen je heel veel succes met je herstel! Met jouw doorzettingsvermogen en een beetje geduld gaat het vast goed komen en kunnen we je straks weer zien schitteren.
€500,00

Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
Er zijn hier nog geen activiteiten