Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Sprinten naar de top

Sprinten naar de top

Mijn Verhaal

Ik ben Elwin Jongman, 21 jaar, student MSc Chemical Biology aan de RuG en een schaatser op weg naar de top.

Mijn schaatscarrière begon op 11 jarige leeftijd als clubrijder. Na twee jaar bij de gewestelijke selectie heb ik in 2018 de kans gekregen mij te ontwikkelen bij het Regionaal Talent Centrum (RTC) Groningen. Door mijn ontwikkeling heeft de RuG mij een topsportregeling geboden om mijn studie te combineren met het sporten. Hierdoor heb ik mijn BSc Chemistry gehaald en mij ontwikkeld tot een schaatser die mee kan komen met het nationale niveau. Met als hoogtepunt een 11e plek op het NK Sprint van 2020. In deze drie jaar tijd heb ik mijn persoonlijke records aangescherpt op de 500m van 37,17s naar 35,81s en op de 1000m van 1.13,70 naar 1.10,39.

Dit jaar heb ik de overstap gemaakt naar Development Team Fryslân, in het hart van de schaatswereld. Deze omgeving biedt de mogelijkheden om mijn doel, aansluiting bij de nederlandse top vinden, te verwezelijken.

Met deze stap komt ook een stukje professionalisering en dit kost geld. Met het opgehaalde geld wil ik investeren in beter materiaal, zoals een nieuwe fiets.

Het zou geweldig zijn om met jouw steun in de rug mijn doel te kunnen bereiken.Mijn Donateurs

Yvonne van Gennip Talent Fonds
29 juni 2021
Reactie van donateur: Hi Elwin, het Yvonne van Gennip Talent Fonds wenst je veel succes met je sportieve carrière én natuurlijk met je crowdfundingcampagne!
€500,00

Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
Er zijn hier nog geen activiteiten