0% van €3.000,00
346 DAGEN TE GAAN

Wereldkampioenschap Schaken 2018

Wereldkampioenschap Schaken 2018

Mijn Verhaal

In november 2018 wordt in Spanje Wereldkampioenschap schaken gehouden. Machteld is op dit moment de beste schaakster in de wereld in haar leeftijdscategorie. In 2018 wil zij proberen het wereldkampioenschap te winnen!

Machteld is pas tien, maar schaakt al vanaf haar vierde jaar en traint 30 uur per week. Het doel is de wereldtop te bereiken.

Nadat Machteld op zesjarige leeftijd het Nederlands kampioenschap voor meisjes t/m 10 won, besloten we dat het voor Machteld beter was voornamelijk in tegen jongens te schaken. Dit geeft haar meer uitdaging en hierdoor zal haar schaakniveau toenemen. Dat Machteld het jongensniveau goed aankan bewees ze door dit jaar eerste op het NK jeugd t/m 12 jaar te worden. Het was voor de allereerst keer in de Nederlandse geschiedenis dat een meisje dit toernooi heeft gewonnen. Bij de meisjes speelde ze in de hoogste categorie t/m 20 jaar en daar behaalde zij de gedeeld tweede plaats.

Machteld-van-foreest-laat-alle-jongens-haar-hielen-zien

Bij het Europees kampioenschap 2017 heeft zij wederom gekozen niet mee te spelen bij de meisjes, maar in de algemene categorie omdat dat leerzamer voor haar was. Zij heeft hier de (gedeeld) 8e plaats behaald. Haar eigen verslag is hier te lezen:

Blog EK 2017

Machteld speelt al jaren mee met volwassenen. Het afgelopen jaar heeft zij gespeeld in de landelijke competitie voor volwassenen en is in haar klasse topscoorder geworden! In oktober 2017 heeft zij als jongste ooit een wildcard gekregen om mee te doen in de hoogste groep van het Open Hoogeveen schaaktoernooi.  Zij scoorde hier 4 punten van de 9 en liet hiermee zien dat zij nog heel ver kan komen.

Koelbloedige 10-jarige uit bekende schaakfamilie 

 

Omdat de schaakbond niet veel financiele middelen heeft, liggen de kosten voor de uitzendingen naar Europese en Wereldkampioenschappen grotendeels bij de ouders. Om deze uitzending en de bijbehorende trainingen te betalen zijn we deze crowdfunding begonnen. 

 

Meer informatie is te vinden op haar website: 

Website Machteld van Foreest

 

En via de volgende links:

Ik-word-de-allersterkste

Schaaksite: ik-word-de-allersterkste/

Een-wonderlijk-gronings-schaakgezin-1530070-a157074

Familie-van-foreest.html


Mijn Donateurs


Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
Er zijn hier nog geen activiteiten