Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

My road to Tokyo 2020

My road to Tokyo 2020

Mijn Verhaal

Hallo allemaal,

 ik ben Onaïsha Franka (18 jaar) en ik kom uit Rotterdam. Ik studeer de opleiding 'Sport- en Bewegen' op het ROC in Amsterdam. Ik zit nu in mijn 3e leerjaar en vind mijn opleiding nog steeds heel leuk. Met mijn opleiding ben ik nu ook bezig om Fit!vak B te behalen, hier zitten kosten aan verbonden (€210,- ) Als ik mijn Fit!vak B heb behaald, kan ik als personal trainer gaan werken.
 
Toen ik 7 jaar was begon ik met softball en dat speel ik nu nog steeds. De vraag die vele dan stellen is 'waarom ben je op deze sport gegaan?'. Nou softball / honkball is bij mij echt een familie sport waar ik mee opgegroeid ben. Mijn vader honkbalde vroeger op hoogniveau en mijn zus die 5 jaar ouder is softbalde toen ik geboren werd. Ik lag dus elk weekend in de kinderwagen langs het veld. Tot ik groter werd en ik zelf een eigen handschoen kreeg, toen was ik elk weekend en tijdens elke training van mijn zus langs het veld te vinden. Ik was altijd met mijn moeder aan het overgooien of een balletje slaan en als mijn moeder geen zin meer had dan vond ik weer iemand anders. Toen ik 7 jaar was, besloot ik dat ik zelf ook op softbal wilde. Twee van mijn tantes hebben vroeger ook op softbal gezeten en mijn neefje en nichtje zitten nu beide op softbal en honkbal. Ook zei spelen beide op topsport niveau.
 
Wat mij triggert om elke keer weer zoveel tijd en energie in mijn sport te stoppen is:' dat ik nu op een bepaald niveau ben, maar ik nog zoveel beter kan worden'. Ik ben zo benieuwd om te zien hoe ik ontwikkeld ben als ik op mijn top ben, want daar ben ik nog lang niet. Maar ook het spelletje zelf is zo mooi, het is veel fysiek maar ook veel psychisch en veel denkwerk. Er zijn zoveel situaties en met softbal weet je het nooit tot de laatste inning is gespeeld. En dat is zo mooi, want je kan in de 3e inning met 8-0 voor staan, maar uiteindelijk na de 7e inning toch verloren hebben. Ik ben echt verliefd op het spelletje !
 
Ik ben heel trots , omdat ik 1 van de zeven meiden ben die geselecteerd is voor het CTO Amsterdam . Het CTO is een centrum voor Topsport en Onderwijs, waar ik fulltime aan het trainen ben en dat kan combineren met studeren en wonen in Amsterdam. Het CTO gaat mij heel erg helpen om mijn kans te vergroten om mijn grootste doel, namelijk:' meedoen aan de Olympische Spelen' te behalen, maar vooral ook om het uiterste uit mezelf te gaan halen.
Ook is het een goeie voorbereiding op 'College in Amerika', waar ik na het afmaken van dit schooljaar naar toe wil.
 
Dit alles is natuurlijk een unieke kans en ik voel me zeer vereerd dat ik geselecteerd ben om dit programma te volgen. Maar hiervoor is natuurlijk wel veel geld nodig en aangezien het programma en studeren zo druk is, heb ik geen tijd hiernaast om te werken.
 
Bij het CTO Amsterdam huur ik een kamer, wat elke maand €414,- euro is. Daarnaast mijn levensonderhoud (wij hebben 3x in de week maaltijdvoorzieningen waar we voor moeten betalen €200,- elke maand, maar daarnaast ook boodschappen voor ontbijt, lunch, avondeten voor de overige dagen). Het aanschaffen van materiaal komt er ook nog eens bij (€1000,-), zo moeten wij bijvoorbeeld de juiste hardloopschoenen kopen, maar ook nieuwe softballschoenen, trainingskleding etc.
 
U zou mij heel erg helpen met een donatie, alle kleine beetjes helpen en zijn dan ook van harte welkom!
Ik wil u alvast bedanken voor het tijd nemen om mijn verhaal te lezen en misschien wel voor uw donatie!
 
Ik hoop dat u mij kunt helpen om dichterbij mijn doelen te komen, ik ben een echte doorzetter en zal er keihard voor blijven werken.
 
Onaïsha Franka
 
 


Mijn Donateurs

Anoniem
12 maart 2018
€50,00
JR Beer-Romero
09 maart 2018
Reactie van donateur: Heel veel succes! Alle beetjes helpen.
€5,00
Anouk
09 maart 2018
Reactie van donateur: Those who make it happen, those who watch it happen and those who wonder what happens. You'll make it happen Kid ?⚾️ Liefs Anouk
€25,00
loesane vissers
09 maart 2018
Reactie van donateur: Ik hoop dat alle beetjes helpen, succes onaisha
€5,00
Maaike Blaauwgeers
12 december 2017
€5,00
Anne
25 november 2017
€10,00
Eliza
22 november 2017
Reactie van donateur: Go dushi
€15,00
Keanni
22 november 2017
Reactie van donateur: Namens angelo (keanni der vriend)
€10,00
Sandra Nypels
21 november 2017
Reactie van donateur: Mooie droom, mooi doel! Gr San
€10,00
Debby
21 november 2017
Reactie van donateur: Set your goals high, and don't stop till you get there. X Deb
€5,00
Areke
21 november 2017
Reactie van donateur: Think Big, Dream Big, Believe Big, and the result will BE BIG
€5,00
Keanni
21 november 2017
€10,00
Britt Amersfoort
21 november 2017
Reactie van donateur: Lieve Onaïsha, wat ben ik trots op jou en ik hoop dat jij volgend jaar je kwaliteiten kan laten gelden in the States ❤️⚾️
€10,00
Anoniem
21 november 2017
Reactie van donateur: Big in Japan :)
€50,00

Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
Er zijn hier nog geen activiteiten