Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Help mij om mijn olympische droom realiteit te maken

Help mij om mijn olympische droom realiteit te maken

Mijn Verhaal

Ik ben Joost Vink, 18 jaar en ik doe op internationaal niveau aan windsurfen.

Ik windsurf al sinds ik 10 jaar ben en ben nu 5 jaar bezig met internationale wedstrijden. Sinds het moment dat ik op een surfplank stapte is dit mijn grootste passie geweest, ook wist ik toen al wat mijn droom was: Ooit de olympische spelen winnen op de windsurfplank. Deze ambitie heb ik nog steeds en ik werk er elke dag hard aan om dit waar te maken.

Sinds afgelopen zomer ben ik een topzeiler van de nationale topzeil academie in Scheveningen geworden. Nu besteed ik daar erg veel tijd dus woon ik nu op mij zelf in Scheveningen. Ik woon daar in een topsporthuis, in dat huis zitten alleen maar zeilers en surfers. Doordat iedereen zo professioneel bezig is met zijn/haar sport wordt je de hele tijd getriggered om er vol voor te gaan!

Afgelopen 12 jaar werd er altijd op de zogenaamde RS:X gevaren, dit is een vrij normale windsurfplank. Sinds een paar jaar is het windfoilen ontstaan, hierbij vlieg je als het ware boven water met behulp van draagvleugels onder water. Dit vind ik nog leuker en spectaculairder dan het normale windsurfen. Dat komt, doordat je met weinig wind al vele malen harder kan dan op een normale windsurf set. het is nu zelfs zo populair geworden dat men afgelopen november heeft besloten om te gaan windfoilen op de olympische spelen 2024! Hierover ben ik erg enthousiast, waardoor ik nog meer drive en motivatie heb om mijn doel te bereiken.

De eerste officiële wedstrijden in deze nieuwe “iQFoil” klasse zullen vrij kort na de spelen in 2020 gevaren worden. Dit betekend wel dat ik voor die tijd nieuw materiaal zal moeten aanschaffen. Bovendien is niks van mijn oude materiaal bruikbaar omdat bij de officiële wedstrijden iedereen met het zelfde (nieuwe) materiaal moet varen.

De hele set kost €9399,- ! Een deel van dit geld kan ik bij elkaar krijgen met sponsoring en eigen bijdragen, de rest wil ik proberen op te halen via deze actie zodat ik mijn weg naar de olympische spelen kan vervolgen.

Elke bijdrage ben ik erg blij mee, elk klein beetje helpt! Als wederdienst kan ik promoties doen op Instagram. Voor bedrijven kan ik eventueel een sticker in mijn zeil plakken en promoten op Instagram (bereik van 2.000 tot 10.000 mensen per post).Mijn Donateurs


Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
Er zijn hier nog geen activiteiten