Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Mijn eerste EK optimist zeilen

Mijn eerste EK optimist zeilen

Mijn Verhaal

Ik ben Jeroen, 12 jaar en kom uit Brabant. Sinds 2018 sta ik in de top10 van Nederlandse optimistzeilers en maak ik deel uit van het Nederlands kernteam optimist.  In juni mag ik meedoen met het EK Optimistzeilen in het Franse Crozon (Bretagne). 

Het EK optimist in 2019 (of zoals het officieel heet Optimist European Championship) is van 22 tot 29 juni in Crozon. Ruim 280 topzeilers uit 50 landen strijden om de titel EK Optimist op zee met stroming en golven. En ik mag daar bij zijn! Wist je trouwens dat bijna alle topzeilers ooit begonnen zijn in een optimist? Op het EK hoop ik veel te leren van de andere goede zeilers en tegelijkertijd veel internationale ervaring op te doen. 

De EK-ploeg van Nederland bestaat uit 4 jongens en 3 meisjes. Voor een plek in de EK-ploeg heb ik hard gezeild tijdens de selectiewedstrijden in Zeeland, Almere en Heeg. Helaas kost het EK natuurlijk ook geld. Denk aan vervoer en verblijfskosten voor mij en vervoer van mijn boot, materiaal- en deelnamekosten. Daarom ben ik dankbaar voor alle bijdragen aan de kosten voor het EK. 

 Mijn Donateurs


Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
Er zijn hier nog geen activiteiten