Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Wie helpt mij naar de Olympische Spelen van 2024.

Wie helpt mij naar de Olympische Spelen van 2024.

Mijn Verhaal

Hoi, mijn naam is Hilde Spaan 12 jaar en kom uit Hoofddorp.

Ik zit op het Haarlemmermeerlyceum en doe daar tweetalig VWO. Ik ben prospect/loot leerling.

Op mijn 8e jaar ben ik begonnen met schoonspringen bij ZV De Dolfijn in het Sloterparkbad in Amsterdam. Daarvoor heb ik een aantal jaren geturnd bij SV Pax in Hoofddorp. Ik ben begonnen omdat ik Sterren springen heel leuk vond. Als snel bleek dat ik door mijn turnachtergrond veel aanleg had voor het schoonspringen. Ik ging al snel van 1 keer trainen per week naar 3, 4 en nu gemiddeld 5 keer per week. Al snel ben ik begonnen met wedstrijden. In het begin de Zeskampen en de Breedtesportwedstrijden, In 2014 werd ik Breedtesport kampioen van Nederland en ging ik over naar de echte wedstrijden zoals het Nederlands Jeugdkampioenschap en Internationale wedstrijden en tournooien.  In 2015 werd ik Nederlands Jeugdkampioen op de 3 meter plank en 4e op de 1 meter plank. In 2016 werd ik 3e op de 3 meter en 3e op de 1 meter plamk op het N(J)K. Hiernaast heb ik deelgenomen aan de Senet Diving Cup (grootste internationale tournooi van Europa, de Ulla Klinger Cup in Aken, Pokalspringen in Bonn en diverse wedstrijden in België ( Gent, Genk en Antwerpen). Ik heb tot nu toe 23 medailles gehaald en 3 bekers. Hiernaast heb ik in 2016 de gouden sportmedaille uitgereikt gekregen van de Gemeente Haarlemmermeer voor mijn NJK titel in 2015. Op 6 maart 2017 krijg ik een bronzen sportmedaille uitgereikt voor mijn 2 derde plaatsen op het NJK in 2016.

Mijn grote voorbeeld in het schoonspringen is Uschi Freitag die voor Nederland heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen in Rio. Helaas is zij sinds kort gestopt om aan haar maatschappelijke carriere te werken. Mijn droom is om ook de Olympische spelen te halen. Dat zal dan in 2024 moeten worden. Ook heb ik veel bewondering voor de Amerikaanse schoonspringer Greg Louganis waarover ik een boek heb gelezen. En natuurlijk Thomas Daley.

Mijn sport is echter erg duur. Dit komt voornamelijk door de hoge contributie omdat er badwater gehuurd moet worden voor mijn trainingen. Hiernaast moet ik veel reizen en soms ook overnachten. Daarnaast gebruik ik ongeveer 4 badpakken per seizoen en gebruiken we in het schoonspringen ook zemen om ons lichaam voor een sprong snel te drogen. Er is voor mij nog geen tegmoetkoming vanuit de KNZB omdat ik nog te jong ben en nog niet onder het Nederlands Jeugdteam val. Dan moet ik eerst B-junior zijn en mijn limiet springen als B-junior. Ik hoop dat in 2018/2019 te gaan doen.

Daarom zoek ik voor het komende jaar sponsors die een kleine bijdrage in de kosten willen doen omdat het voor mijn ouders ook heel erg duur wordt en ik graag wil blijven schoonspringen. Als tegemoetkoming kan ik eventueel clinics regelen en misschien vrijkaartjes regelen voor wedstrijden te kijken.

Wie helpt mij naar de Olympische spelen van 2024 !!!

Iedere bijdrage hoe klein dan ook is welkom !!!

Groetjes van Hilde Spaan

 

 

 

 

 Mijn Donateurs

Yvonne van der Meer
13 februari 2017
€10,00
Anoniem
03 februari 2017
Reactie van donateur: Veel succes Hilde met je sport in de toekomst !!!!
€10,00
Chantal
02 februari 2017
€10,00

Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
Er zijn hier nog geen activiteiten