8% van €5.000,00
174 DAGEN TE GAAN

Help dit bijzondere meisje naar het EK zwemmen in Dublin

Help dit bijzondere meisje naar het EK zwemmen in Dublin

Mijn Verhaal

Mijn naam is Amber en op 28 Februari 2018 wordt ik 17 jaar, ik ben mijn gehele leven al verstandelijk beperkt. Dit was vooral in de eerste jaren van mijn leven erg lastig voor mijn ouders, omdat mijn beperking niet zichtbaar is en eigenlijk pas echt duidelijk werd toen ik 5 jaar oud was. Nu vind ik het zelf steeds lastiger, omdat veel mensen het vreemd vinden dat ik niet alles snap. Het is dus erg moeilijk voor mij om dingen te leren, zo heb ik mijn A-diploma gehaald bij een zwemjuf die vrijwillig een kleine groep beperkte kinderen zwemles gaf. De zwemjuf gaf aan dat dit voor mij wel het hoogst haalbare was, maar ik vond zwemmen zo leuk dat ik op school ook mijn B-diploma heb gehaald. Ik ben daarna een keer met mijn zus meegegaan naar een zwem training. Zo ben ik uiteindelijk begonnen met wedstrijdzwemmen, na 2 jaar ben ik gekwalificeerd met een S14 (verstandelijke beperking), omdat ik een IQ van 54 heb.

Na een aantal goede prestaties ben ik benadert door het Nederlandse paralympisch team om te kijken hoever ik kon komen. Nu krijg ik alweer ruim 5 jaar begeleiding van het Nederlands paralympisch team, en zit momenteel in de Johan Cruyff talenten selectie (De groep voor het Nederlands paralympisch zwemteam). Ik ben erg trots om onderdeel uit te maken van dit team en hoop uiteindelijk voor Nederland uit te komen in Tokyo tijdens de paralympische spelen in 2020. Mijn eerste doel is om het EK in Dublin te zwemmen, en hier zal ik eerst limieten voor moeten zwemmen. Hiervoor zal ik veel moeten trainen, reizen, in hotels verblijven tijdens wedstrijden etc. De kosten hiervoor zijn erg hoog en worden niet vergoed door de bond, en komen dus voor eigen rekening. Tot mijn eerste doel Dublin zullen voor de volgende kosten hulp welkom zijn:

  • Reiskosten naar kwalificatie wedstrijden, training in Amersfoort en Alkmaar, waarvoor ik bijna 1000km per week reis.
  • Hotelovernachtingen tijdens wedstrijden en training in Amersfoort. (Voor de training verblijf ik 2 nachten in Amersfoort per week)

Ik werk keihard om mijn doel te bereiken maar kan het na 5 jaar niet meer alleen en heb u steun heel hard nodig!


Mijn Donateurs

Anneke van der kruk
18 februari 2018
€50,00
Rob Schutte
13 februari 2018
Reactie van donateur: Zet hem op Amber!
€25,00
Jos en Gini Mosch
13 februari 2018
Reactie van donateur: Succes Kanjer!
€25,00
Fam. A.N.F. van der Kruk
12 februari 2018
Reactie van donateur: Super meis, veel succes!
€15,00
e.zijlstra
10 februari 2018
Reactie van donateur: Suc6
€100,00
Arnold&Netty
10 februari 2018
Reactie van donateur: Heel veel succes Amber!
€50,00
Wini Zijlstra
09 februari 2018
Reactie van donateur: Veel suc6 met deze actie.xxxxjes
€100,00
R.Wesemann
09 februari 2018
Reactie van donateur: Go Amber
€50,00

Mijn Updates

Pinned Items
Recent Activities
Er zijn hier nog geen activiteiten