Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Bas Takken

Zwemmer Bas Takken is het Telesport Talent van de week
Het verhaal van de zwemmer Bas Takken is er één met mooie successen. Hij was ruim een jaar geleden ook Telesport Talent omdat hij op zoek was naar financiële hulp voor het samenstellen van een professioneel team van trainers en coaches. Zo hoopte hij zich verder te ontwikkelen en zich daardoor te kwalificeren voor een buitenlandse wedstrijd. Hij vond genoeg donateurs en kon dankzij zijn selectie bij het Nationale Paralympische zwemteam zijn trainingen uitbreiden. Ook het kwalificeren voor een buitenlandse wedstrijd lukte. Maar daar stopte het niet.
Dankzij de professionele begeleiding maakte Bas zulke grote sprongen voorwaarts dat hij zich wist te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Rio. En hij zwom zes seconden onder zijn  pr. Deze tijd verbeterde hij onlangs weer met 8 seconden tijdens de Swimcup in Eindhoven.
 
En nu zijn al zijn pijlen gericht op Rio. Bas: ,,Ik zit nu in mijn laatste trainingsblok voor de Spelen. Ik heb nog twee trainingskampen, één in Eindhoven en één in Portugal en vanuit Portugal ga ik dan met het team door naar Rio.” Wat hij kan verwachten in Rio weet Bas niet zo goed: ,,We hebben het er in het team wel eens over, maar ik heb eigenlijk geen idee. Het zal indrukwekkend zijn, maar ik ga proberen me niet te laten verrassen.’’
 
Bas komt op 11, 13 en 15 september in actie op de 100 en 400 vrij en de 200 wissel. De 400 vrij is zijn favoriete onderdeel en daar denkt hij wel een finaleplek te kunnen bemachtigen. ,,Maar ik ga natuurlijk voor een podiumplek op alle drie de afstanden,’’ aldus de zwemmer.   
 
En om dat te bereiken kan Bas nog wel wat hulp gebruiken vertelt deze HAVO LOOT leerling van het Oscar Romero college in Hoorn: “De extra kosten, die niet door de KNZB worden vergoed, op zijn “Road to Rio” komen voor eigen rekening. Daarom is hij daar een crowdfundcampagne voor op Talentboek gestart.”
 
Telesport Talent Prijzenpakket
Maak nu met je donatie aan Bas kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. Je maakt bijvoorbeeld kans op een paar dagen weg in een comfortabele kamer van een Princess Hotel naar keuze inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet. Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op www.talentboek.nl. Daarnaast is het ook mogelijk Bas structureel te ondersteunen. Neem hiervoor ook contact op met ons.

allsportsradiocs4websiteLuister dinsdagmiddag 12 juli om 13:45 uur naar ALLsportsradio voor een interview met Bas Takken

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat de zwemmer Bas Takken die zich gekwalificeerd heeft voor de Paralympische Spelen in Rio.

Tags: JavaScript, TVDD, Autosport