Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Bas Takken

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat de talentvolle open water zwemmer Bas Takken.

Dat Takken een groot zwemtalent is daar zijn ze in West-Friesland al lang achter. Vorig jaar werd hij namelijk gekozen tot ‘Sporttalent van 2014’ bij de West-Friese Sportverkiezingen. O.a. de succesvolle zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout gingen hem hierin voor. Takken presteert zowel in het open water als in het zwembad, maar zijn focus ligt bij het open water. Op 19 juni start dit buitenseizoen weer en hiervoor heeft hij zichzelf duidelijke doelen gesteld: ,,Ik wil proberen mijn nationale titels te prolongeren, zoveel mogelijk wedstrijden te winnen en wie weet lukt het wel mijzelf te kwalificeren voor een buitenlandse wedstrijd.’’

Op Talentboek spaart de zwemmer voor het samenstellen van een professioneel team dat hem optimaal kan begeleiden naar de top. Takken: ,,Tot nu toe train ik zes ochtenden per week bij mijn club ZV Hoorn en doe ik mee aan alle wedstrijden op nationaal niveau. Om beter te gaan zwemmen heb ik meer trainingsuren en meer begeleiding nodig.’’ Een kenner zoals zesvoudig wereldkampioene open water zwemmen Edith van Dijk onderschrijft mijn ambitie en staat daarom achter deze actie.

Tegenprestaties

Bas wil zijn donateurs graag bedanken en heeft daarom voor verschillende financiële bijdragen, passende tegenprestaties. Van een abonnement op zijn nieuwsbrief of een zelfgebakken appeltaart tot aan een presentatie over discipline of een paar uur werken in uw bedrijf. Op Talentboek heeft hij zijn tegenprestaties uitgebreid beschreven.

allsportsradiocs4websiteLuister dinsdagmiddag 5 mei om 13:45 uur naar ALLsportsradio voor een interview met Bas Takken.

Tags: TVDD, Autosport