Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Deborah Visser

Zwemster Deborah Visser wil naar talentkamp

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat de veertienjarige zwemster Deborah Visser uit Soest.

Vijf jaar geleden kreeg Visser slecht nieuws te horen. Door jeugdreuma en een schildklierziekte mocht ze alleen nog maar zwemmen en geen enkele andere sport beoefenen. In het water voelde ze geen pijn en werd haar lichaam niet zwaar belast. Het is misschien niet het nieuws waar je als negenjarige op zit te wachten, maar Visser besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten.

Zwemmen werd haar sport en door veel doorzettingsvermogen en dagelijkse trainingen is ze er ook nog ontzettend goed in geworden. Zo heeft ze een nationale talentstatus en maakt ze deel uit van de paralympische junioren-jeugdselectie. Ook in het Wilhelmina Kinderziekenhuis is Visser niet onopgemerkt gebleven. Ze is daar ambassadeur van het Kindersportcentrum omdat de doctoren haar een schoolvoorbeeld vinden van hoe je ondanks een ziekte door doorzettingsvermogen goed kunt zijn in je sport.

Visser hoopt ze in 2020 deel te kunnen nemen aan de paralympische Spelen in Tokyo. Om haar uiteindelijke doel, meedoen aan te spelen te kunnen realiseren, spaart Visser via www.talentboek.nl voor een talentkamp en andere kosten die ze moet maken voor haar sport. ‘’ Ik wil graag nog beter worden en wil nog veel meer leren. Maar om dit voor elkaar te krijgen moet ik veel kosten maken die ik en mijn ouders niet zelf kunnen bekostigen’’, aldus de talentvolle zwemster.

Swimcup 2016
Als dank voor uw hulp doet Visser graag iets terug. Doneer nu minimaal 50 euro en maak kans op kaartjes voor de Swimcup in 2016 in Eindhoven.

allsportsradiocs4websiteLuister dinsdagmiddag 18 augustus om 13:45 uur naar ALLsportsradio voor een interview met Deborah Visser.

Tags: JavaScript, TVDD, Autosport, Tickets