Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Honkbaltalentjes hopen op Europese titel

Honkbaltalentjes hopen op Europese titel

Wekelijks biedt Talentboek een talent de kans (of een podium) om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat het Nederlands honkbalteam voor spelers van 12 jaar en jonger.

Tijn Fredrikze (Maassluis) is met zijn tien jaar de jongste speler in het Nederlands U12 honkbalteam dat meedoet aan het Europees Kampioenschap. De talentvolle werper van Neptunus Rotterdam hoopt met Oranje te schitteren tijdens het evenement dat van 30 juni tot en met 8 juli wordt gehouden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Er doen 14 landen aan mee. Nederland is in de poulefase ingedeeld bij titelverdediger Italië. ,,Ik vind het vet dat ik meedoe’’, aldus Tijn, die naar eigen zeggen inmiddels het Wilhelmus bijna uit zijn hoofd kent.

Hij honkbalt sinds zijn zesde. ,,Ik vond toen op zolder een oude honkbalhandschoen en vroeg aan mijn vader wat dat was. ‘Om een honkbal mee te vangen’, antwoordde hij. Dat wilde ik wel een keer proberen en zo ben ik in aanraking gekomen met honkbal’’, zegt Tijn die linkshandig (lefty) is.

In het verleden heeft het jongste Oranje-baseballteam drie keer de Europese titel gewonnen. Dat was in 1996, 2000 en 2001. Vorig jaar leek de formatie in Utrecht op weg naar nieuw succes, maar een onverwacht grote nederlaag tegen Frankrijk gooide roet in het eten.

Voor de strijd in Boedapest zijn 15 spelers geselecteerd. Neptunus Rotterdam is met vijf vertegenwoordigers hofleverancier. De overige tien talenten spelen bij Amsterdam Pirates, HCAW, UVV, Pioniers, Almere ’90 en TIW/Survivors.

Omdat NOC*NSF geen subsidie verstrekt, wordt van de honkbaltalenten en hun ouders een eigen bijdrage in de kosten verwacht om deelname aan het EK mogelijk te maken. Tijn: ,,Er is afgesproken dat de ouders van elke speler 250 euro betalen en dat wij als honkballers ook ieder minstens 250 euro in de EK-pot stoppen. Zo halen wij bij voorbeeld lege flessen op, verkopen koekjes en cupcakes, wassen auto’s van mensen en hebben armbandjes en keycords laten maken om te verkopen. Daarnaast hopen we dat donateurs ons ook willen sponsoren. Afhankelijk van die inkomsten wordt besloten of we met de bus of het vliegtuig naar Hongarije gaan.’’

Prijzenpakket

Met uw donatie aan Nederlands honkbalteam onder 12 jaar maakt u kans op één van de vele prijzen uit het Prijzenpakket. U maakt bijvoorbeeld kans op twee KLM economy class tickets naar een Europese bestemming van uw keuze. Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op de actiepagina

Ga om direct te ondersteunen naar het donatiedoel van het Nederlands honkbalteam onder 12 jaar: https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/baseball/u12baseball.html