Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Joey van ’t Verlaat

Deze week is de triatleet Joey van 't Verlaat het Telesport Talent van de week

Hij was een fanatiek wielrenner, maar na een aantal jaren alleen deze sport te hebben beoefend kon Joey er geen uitdaging meer in vinden. Snel was hij wel op de fiets, en dat is iets dat hem nu in de triatlon flink helpt. Van de drie onderdelen van zijn sport is het zwemmen zijn minst goede, maar wat hij daar verliest haalt hij weer in op de fiets- en looponderdelen.

Het seizoen is voor Joey, op het NK crossduathlon na, afgelopen. Het was het jaar waarin hij voor het eerst aan internationale wedstrijden mee mocht doen. Door het behalen van goud op het Nederlands kampioenschap duatlon in 2014 had hij de papieren op zak waarmee hij Europa in mocht. Zijn eerste internationale wedstrijd was direct het EK duatlon en hier werd hij zestiende. “Ik ben hier misschien niet hoog geëindigd, maar het is wel een wedstrijd waar ik trots op ben. Ik maakte op belangrijke momenten de juiste beslissingen, zoals het wel dichtrijden van een gat. Deze beslissingen vond ik voorheen moeilijk om te maken.”  

Maar meedoen aan een internationale wedstrijden betekent ook meer kosten voor Joey: ,,Voor sommige kosten krijg ik wel hulp, maar bijvoorbeeld mijn reiskosten en overnachtingen moet ik zelf betalen.” Maar deze wedstrijden zijn voor hem wel van belang:  “Het laten zien van wat ik kan internationaal is een fantastische ervaring en heb ik ook nodig voor mijn ontwikkeling.” Om ze toch te kunnen betalen is hij daarom een crowdfundcampagne op Talentboek gestart.

Telesport Talent Prijzenpakket
Maak nu met je donatie aan Joey kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. Je maakt bijvoorbeeld kans een tennispakket of een looppakket van New Balance ter waarde van 500 euro. Daarnaast is het ook mogelijk hem structureel te ondersteunen. Neem hiervoor ook contact op met ons.

allsportsradiocs4websiteLuister dinsdagmiddag 18 oktober naar ALLsportsradio voor een interview Joey van 't Verlaat.

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat de triatleet Joey van ’t Verlaat uit Spijkenisse.

Tags: JavaScript, Web Design, Autosport