Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Laura van Engelen

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat Laura van Engelen uit Vlijmen.

Van Engelen is net terug uit Bakoe in Azerbeidzjan. Hier heeft ze ons land vertegenwoordigd op de Europese Spelen en behaalde ze met de estafette ploeg twee zilveren medailles op de afstanden 4 x 100 en 4 x 200 vrij. Ook nationaal heeft de veertienjarige zwemster inmiddels diverse prijzen op haar naam staan. Ze is op de 400 vrij maar liefst 4 keer Nederlands kampioen geworden en ook 4 keer op de 800. Dat belooft veel voor de toekomst.

Het Europese avontuur in Bakoe beviel de zwemster zo goed, dat ze zich aankomend seizoen graag wil kwalificeren voor het jeugd EK in Hongarije. Om dit te bereiken traint ze zo’n 21 uur per week bij het Regionale Trainingscentrum in Eindhoven en gaat ze naar een speciale LOOT-school waar ze haar sport gemakkelijker met haar studie kan combineren.

Op dit moment is van Engelen voor haar sport nog volkomen afhankelijk van haar ouders en hier wil ze graag verandering in brengen. ,,Zwemmen is een dure sport en ik zou graag wat willen bijdragen om mijn ouders te ontlasten. Ik maak veel kosten voor het reizen naar wedstrijden en de overnachtingen die hierbij komen kijken. Daarnaast train en studeer ik in Eindhoven, waar ik vanaf augustus zelfstandig op een topsportcampus ga wonen. Het is mijn droom, dus het zou mooi zijn als ik financieel onafhankelijk van mijn ouders zou kunnen zijn’’, aldus het talent.

Win: Vitaminstore gezondheidspakket

Doneer nu voor 25 augustus 2015 aan van Engelen op Talentboek. Je maakt dan kans op een gezondheidspakket van de Vitaminstore met superfoods en voedingssupplementen ter waarde van 100 euro.

Tags: JavaScript, Telesport Talent, TVDD, Autosport