Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Marijke Esselink

Crowdfunder en atlete Marijke Esselink is het Telesport Talent

Toen Marijke Esselink op tienjarige leeftijd besloot om eens atletiek, de sport van haar ouders, te beoefenen viel ze meteen op.  De sport ging haar namelijk zo gemakkelijk af dat ze meteen won van de oudere deelnemers. Ze besloot daarom het een kans te geven en werd lid van AV Archeus.

Nu, zes jaar later, gaat het goed met de sportcarrière van de atlete. Ze werd afgelopen jaar drie keer Nederlands kampioen, op de vijfkamp indoor, de zevenkamp outdoor en de 100 meter horden outdoor. Ook mocht ze naar de jeugd Olympische Spelen in Tbilisi in Georgië. Voor aankomend seizoen wil Marijke zich kwalificeren voor het WK junioren en zo hoopt ze ooit voor ons land op de Olympische Spelen uit te komen.

Marijke zit in het eerst jaar van het Johan Cruijff College in Enschede en kan daardoor haar sport gemakkelijker met school combineren. Wel zorgen haar vele trainingsuren ervoor dat ze weinig tijd overhoudt voor een bijbaan. Daarom is ze via Talentboek een crowdfundcampagne gestart om wat financiële hulp voor het bekostigen van een trainingskamp en een eigen wedstrijdspeer te vinden. Want zo zegt ze zelf: ,,op dit moment betalen mijn ouders alles, maar ik zou ze graag wat willen ontlasten. Ook wil ik hier niet van afhankelijk zijn, maar zoveel mogelijk zelf mijn sport kunnen bekostigen.’’  

Marijke wil haar donateurs graag bedanken en daarom krijg je, wanneer je minimaal 50 euro doneert, de kans om een keer met deze talentvolle atlete mee te trainen. Daarnaast maak je met jouw donatie aan Marijke kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket, waaronder  twee vrijkaarten voor exclusieve voorpremière PIPPIN op 9 maart in Koninklijk Theater Carré! Kijk voor het volledige prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op de prijzenpagina.

allsportsradiocs4websiteLuister dinsdagmiddag 19 januari om 13:45 uur naar ALLsportsradio voor een interview met Marijke Esselink

Foto: HonzaV

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat de atlete Marijke Esselink.

Tags: JavaScript, Web Design, Autosport