Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Nyls Korstanje

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat de zestienjarige zwemmer Nyls Korstanje uit Nijmegen.

Al op elfjarige leeftijd viel de zwemmer Korstanje op. Tijdens de Gelderse kampioenschappen zwom hij zomaar een 21 jaar oud record van zijn idool Pieter van den Hoogenband en Maarten van der Weijden uit de boeken. Met meer dan een halve seconde voorsprong. Sinds die tijd is hij in zijn leeftijdscategorie, op de vrije slag, rugslag, vlinderslag en wisselslag de beste zwemmer van Nederland op zowel de korte als de lange baan. Absoluut een kanshebber voor olympisch goud in de toekomst dus. Maar wat Korstanje ook nog zo’n groot talent maakt is dat hij school ook hoog in het vaandel heeft. Hij zit in klas 4 van het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen en wil koste wat het kost eerst zijn diploma behalen. ‘’Dan heb ik altijd iets om op terug te vallen voor de jaren na mijn zwemcarrière,’’ aldus de zwemmer.

Op www.talentboek.nl spaart Korstanje voor het financieren van zijn rijbewijs. Korstanje: ,,De combinatie zwemmen en school kost veel tijd. Daarnaast zijn mijn trainingen steeds vaker in Eindhoven en ook de wedstrijden vinden door het hele land plaats. Eigen vervoer is daarom belangrijk zodat ik mijn reistijd kan optimaliseren. Ook is een rijbewijs voor mij een belangrijke stap op weg naar zelfstandigheid.’’

Kaartjes Swim Cup

Maak nu kans op kaartjes voor de Swim Cup in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. De Swim Cup vindt van 2 tot 5 april plaats en Korstanje en alle andere zwemtalenten op Talentboek mogen 4 toegangskaarten voor donderdag 2 april verloten. Deze tickets geven toegang tot een Talentboekvak speciaal voor de talenten en donateurs. U maakt kans op deze tickets door voor 17 maart 2015 te doneren op een zwemtalent.

Foto: Kees-Jan van Overbeeke

Tags: TVDD, Autosport