Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Pepijn de Groot

De twintigjarige Pepijn de Groot maakt voor het eerst kennis met de atletieksport op de Paralympische Talentdag van NOC*NSF in 2014. Hij was zo geïnteresseerd dat hij besloot te stoppen met roeien, de sport die hij al 7 jaar beoefende, om helemaal voor atletiek gaan. Op dit moment sport de Groot bij AV Haarlemmermeer, bij Lijfstijl Centrum Hoofddorp en maakt hij onderdeel uit van het Nationale talententeam waarmee hij op Papendal traint.

Bij elkaar zo’n 10 trainingen per week. Het liefst zou Pepijn volgend jaar doorstromen naar het fulltime-programma op Papendal maar hiervoor moet hij nog aan een aantal eisen voldoen. Zo moet hij zijn limiet op de 100 meter met slechts 22-honderste verbeteren. Daarnaast heeft hij zich voor dit seizoen ten doel gesteld om Nederlands kampioen op de 200 meter te worden en ook een podiumplaats op de 100 meter behoort wel tot de mogelijkheden. Ook hoopt hij aankomende zomer met de nationale estafetteploeg naar het WK te mogen gaan.

Op Talentboek spaart Pepijn voor wedstrijden in het buitenland: “Aankomend seizoen ga ik een aantal keer naar het buitenland, o.a. naar Grand Prix Wedstrijden in Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en België. Dit doe ik om tegen andere bladerunners te kunnen lopen. In Nederland zijn er namelijk op mijn niveau te weinig bladerunners met dezelfde handicap. Daarom moet ik ze in het buitenland opzoeken. De kosten moet ik zelf betalen en omdat ik ook nog de studie Sport en Coaching aan het Johan Cruyff College doe is het lastig dit bij elkaar te verzamelen.”

Telesport Talent Prijzenpakket 
Maak nu met je donatie aan Pepijn kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. Je maakt bijvoorbeeld kans op een paar running schoenen van New Balance! Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op de prijzenpakketpagina. Daarnaast is het ook mogelijk hem structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met ons.

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat de paralympisch atleet Pepijn de Groot uit de Haarlemmermeer.

Tags: JavaScript, Web Design, Autosport