Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Pepijn Smits

Pepijn Smits was er vroeg bij. Omdat zijn moeder zwemtrainer was, had hij op zijn vijfde al de benodigde zwemdiploma’s op zak en mocht hij gaan zwemmen. Dit is veertien jaar geleden en in al die jaren heeft de zwemmer aardig wat mooie prijzen weten te behalen. Bijvoorbeeld 16 nationale titels, zowel in het zwembad als in het open water.
Pepijn heeft zich door de jaren heen gefocust op verschillende afstanden, van 50 meter tot 10 kilometer, maar zijn grootste talent blijkt vooral  op de lange afstanden 5 en 10 kilometer te liggen. Dit is ook niet onopgemerkt gebleven. Sinds vorig seizoen maakt Pepijn deel uit van de nationale selectie en traint hij onder Marcel Wouda. Bij elkaar zo’n 30 uur per week.
 
Vorig seizoen heeft Pepijn voor het eerst deelgenomen aan internationale wedstrijden. Bij zijn eerste Europacupwedstrijd in Navia (Spanje) werd hij meteen eerste en ook behaalde hij een derde plek op een Europacupwedstrijd in Kopenhagen. Tijdens zijn eerste worldcupwedstrijd in Chun'an China werd hij elfde. Komend seizoen wil hij graag meer internationale wedstrijden zwemmen. Pepijn: “Mijn hoofddoel voor de korte termijn is om mij te kwalificeren voor het EK open water in 2016. Hiervoor is het nodig dat ik meer ervaring op doe. Ik heb in Nederland namelijk te weinig tegenstand om mij verder te kunnen ontwikkelen als open water zwemmer. Het is noodzakelijk dat ik internationale ervaring op doe.” Daarom spaart hij op Talentboek voor 2 wedstrijden in Canada waar hij graag aan deel zou willen nemen.
 
Telesport Talent Prijzenpakket
Maak nu met je donatie aan Pepijn kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. Je maakt bijvoorbeeld kans om, bij uitzondering, met (max.) 4 personen mee te gaan op oefening met de nieuwste reddingboot van de KNRM: de reddingboot Nh1816. Daarnaast stelt Pepijn zelf ook nog diverse tegenprestaties beschikbaar zoals een persoonlijk kaartje uit Canada of een clinic.
 

allsportsradiocs4websiteLuister dinsdagmiddag 22 maart om 13:45 uur naar ALLsportsradio voor een interview met Pepijn Smits.

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat Deze week is dat de zwemmer Pepijn Smits uit Oirschot.

Tags: JavaScript, TVDD, Autosport, Schoonspringen