Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Rafael Raap

Rafael Raap crowdfund voor Papendal en staat deze week in de Telegraaf
“Meerkamp is mijn passie en hierin wil ik de wereldtop bereiken”, aldus de atleet Rafael Raap. HIj beoefent de atletieksport inmiddels al zo’n tien jaar, waarbij eerst de focus lag op het hoogspringen. Met zijn 1.94 meter en goede sprongkracht wist hij veel wedstrijden te winnen en behaalde hij in 2014 het Nederlands record hoogspringen aller tijden bij de C’s met een sprong van 2.05 meter.
Maar omdat Rafael ook op andere onderdelen als verspringen en discuswerpen sterk bleek te zijn besloot hij zich te richten op de meerkamp. En niet zonder succes. Op dit moment is hij Nederlands kampioen meerkamp indoor en outdoor 2016 en hoogspringen indoor 2016 in zijn categorie junioren B. Ook is hij dit jaar onderdeel van Talent Centraal. Volgend seizoen groeit Rafael door naar de categorie junioren A en hierin hoopt hij ook in de (internationale) top mee te doen. Zijn uiteindelijke droom is meedoen aan de Olympische Spelen van 2020.
 
Om dit te bereiken zal de meerkamper vanaf september op Papendal gaan wonen. “Dit houdt in dat ik van maandag t/m vrijdag op Papendal ben om te trainen en een opleiding te volgen. Ik hoef dan niet naar mijn trainingen te reizen en sport daar met de beste sporters en coaches van Nederland. Het is precies wat ik nodig heb.” Maar voor de verblijfskosten op Papendal moet de Nederlands kampioen zelf zorgen, net als al zijn materialen en reiskosten. Hij doet zijn best, maar om zelf al het geld hiervoor bij elkaar te verzamelen lukt de sporter niet. Daarom is hij de crowdfundcampagne No hocus pocus, just focus op www.talentboek.nl gestart. 
 
Telesport Talent Prijzenpakket
Maak nu met je donatie aan Rafael kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. Je maakt bijvoorbeeld kans op één van de drie Princess Traveller oranje sportkoffers small. Deze sportkoffer is sterk en weegt weinig, waardoor je meer kilo’s aan bagage kunt meenemen. Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op www.talentboek.nl. Daarnaast is het ook mogelijk Rafael structureel te ondersteunen. Neem hiervoor ook contact op met Talentboek.
 

allsportsradiocs4websiteLuister dinsdagmiddag 14 juni om 13:45 uur naar ALLsportsradio voor een interview met Rafael Raap

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat de zeventienjarige meerkamper Rafael Raap van PAC Rotterdam.

Tags: JavaScript, Web Design, Autosport