Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Rogier Dorsman

De grote droom van zwemmer met een visuele beperking Rogier Dorsman is om naar de Paralympische Spelen 2020 in Tokyo te gaan en wanneer je naar zijn prestaties kijkt behoort dit zeker tot de mogelijkheden. In 2017 is de zwemmer Nederlands kampioen geworden op de 50 meter vlinderslag en hij haalde op ditzelfde kampioenschap ook drie keer zilver en twee keer brons. Op dit moment heeft hij één Europees en negen Nederlandse records, in zijn categorie, op zijn naam staan.

Aan talent geen gebrek, maar om zijn doelen te realiseren is Rogier niet alleen afhankelijk van zijn sportieve prestaties. Op zijn dertiende is hij slechtziend geworden en doordat zijn zicht in korte tijd hard achteruit is gegaan is het lastig om te bepalen hoe zijn toekomst eruit komt te zien. Rogier: “Er bestaat een kans dat ik morgen wakker word zonder zicht, maar dit kan ook nog een week, maand of jaren duren.” Rogier laat zich hier in ieder geval niet door beperken en hoopt nog zo lang mogelijk te blijven zwemmen en trainen bij het Nederlandse paralympische zwemteam.

Via Talentboek is de zwemmer op zoek naar financiële hulp voor het traject naar het EK in 2018 toe. Rogier: “Zwemmen is een dure sport vanwege reis- en verblijfskosten van wedstrijden en toernooien, de trainings- en begeleidingskosten en niet te vergeten de zwemkleding. Daarnaast zijn wij aan het kijken naar een communicatiesysteem, waardoor ik zelfstandiger kan gaan trainen. Nu kan ik niet zelfstandig gaan zwemmen. Ik heb hier hulp voor nodig van mijn ouders. Zij staan elke training en wedstrijd langs de badrand met een hengel met daaraan een balletje. Hiermee tikken ze mij aan zodat ik weet hoe ver ik van de kant af ben. Mijn ouders hebben geen geldboom in de tuin dus ik moet dit op een andere manier zien te bekostigen.”

Telesport Talent Prijzenpakket
Maak nu met je donatie aan Rogier kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. Je maakt bijvoorbeeld kans op een weekend- of midweekverblijf bij Center Parcs in een 4-/6-persoons Comfort cottage in een park naar keuze in Nederland, België of Duitsland. Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op www.talentboek.nl. Ook doet Rogier graag zelf iets terug. Bij donaties van 25 en 50 euro bakt hij een boterkoek voor je. Daarnaast is het ook mogelijk hem structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek. 

 Foto: Kees-Jan van Overbeeke

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat de zeventienjarige Rogier Dorsman uit Heerjansdam.

Tags: JavaScript, TVDD, Autosport, Tickets