Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Telesport Talent van de week #33

Ella Dusseau droomt nu al van sneeuw

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat skister Ella Dusseau  (13).

Terwijl iedere Nederlander nu hoopt op zon droomt Ella Dusseau over besneeuwde hellingen. De Amsterdamse tiener is een belofte in het alpineskiën.  Dat betekent in een land zonder bergen veel trainen op indoorbanen.  

Ella: ,,Maar ik ga ook naar gletsjers in de Alpen. Ik heb een keer op 3380 meter hoogte geskied. In totaal train ik zestien weken per jaar in de sneeuw.’’

Ella kon bijna eerder skiën dan lopen. ,,Op mijn tweede stond ik met hulp van mijn vader op vakantie in Oostenrijk al op de latten.’’

Twee jaar terug is zij serieus gaan alpineskiën. ,,Ik deed eerst aan kickboksen, golfen en turnen. Ik brak op een bepaald moment mijn arm met turnen. Daarna ben ik gaan skiën. Ik train nu bij Snowsports Academy Racing in Zoetermeer’’, aldus Ella, die een havo-opleiding volgt.

Ze komt uit op de slalom, de reuzenslalom en Super G. ,, De slalom vind ik het leukst.’’ Tijdens het NK voor jeugd was haar beste resultaat een zesde plek.

,,Mijn doel is om me te plaatsen voor de Jeugd Olympische Winterspelen in 2020 in Lausanne. De voorbereiding van bijna drie jaar kost veel geld. Ik moet veel reizen en heb trainers die moeten worden betaald. Ook heb ik elk jaar nieuwe skies en kleding nodig. Naast mijn hoofdsponsor, mijn vader, heb ik nog eens15.000 euro nodig om mijn doel te kunnen bereiken.’’

Telesport Talent Prijzenpakket
Met uw donatie aan Ella Dusseau maakt u kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. U maakt bijvoorbeeld kans op een weekend- of midweekverblijf bij Center Parcs in een 4-/6-persoons Comfort cottage in een park naar keuze in Nederland, België of Duitsland.

Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op talentboek.nl. Daarnaast is het ook mogelijk Ella Dusseau structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek.

Ga om Ella Dusseau te ondersteunen naar talentboek.nl, klik op Talenten en vul dan haar naam in het zoekveld in.

 

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.