Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Telesport Talent week 28 – Wietse Waninge

‘Mijn leven bestaat uit zwemmen, studeren en slapen’

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat zwemmer Wietse Waninge (20) uit Amersfoort.

Wie als topsporter wil oogsten, zal eerst als talent moeten zaaien. Wietse Waninge doet dat. Hij heeft er alles voor over om later zijn dromen - meedoen aan EK’s, WK’s en Olympische Spelen – te kunnen waarmaken.

,,Mijn leven bestaat uit zwemmen, studeren en slapen. Tijd voor andere dingen is er niet’’, zegt de student fysiotherapie, die ruim twee jaar geleden zijn ouderlijk huis in Nunspeet verruilde voor een kamer in Amersfoort. Daar traint hij bij ZPC Amersfoort. ,,Ik train 30 uur per week. Ik ben meestal al om 6 uur ’s ochtends in het zwembad. Ook ’s middags na school train ik.’’

Wietse Waninge begon op zijn achtste. Al snel had hij succes. Bij de diverse NK’s voor jeugd stond hij de afgelopen 8 jaar in totaal 32 keer op het podium. Vorige week scoorde hij op diverse nummers tijdens het NK senioren zeven plakken. Trots: ,,Ik was de eerste Nederlands zwemmer ooit die als 19-jarige op alle 100 meters (rug, vlinder, school, vrij, wissel) een tijd onder de minuut heeft gerealiseerd.’’

Ondanks die mooie prestaties beseft Wietse dat er nog heel wat moet gebeuren wil hij daadwerkelijk op het olympisch startblok terechtkomen. ,,Dan moet ik zo’n twee seconden harder zwemmen dan nu. Dat is pittig. Maar er zit nog rek in bij me.’’

Wietse hoopt op een bescheiden bijdrage (250 euro) om zwemmateriaal en -kleding aan te schaffen. ,,Ik heb geen tijd om naast mijn sport en studie te werken. Hopelijk willen mensen en bedrijven me financieel steunen, zodat ik onbezorgd kan sporten en kan doen waar ik goed in ben: hard zwemmen’’, aldus Wietse die een eigen website heeft (www.wietsewaninge.nl).        

Ga om Wietse Waninge te ondersteunen direct naar het donatiedoel van Wietse: https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/zwemmen-zwemmen/trainingsmaterialen.html. Daarnaast is het ook mogelijk om Wietse structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek.

Telesport Talent Prijzenpakket

Met talent, ambitie, gedrevenheid en goede begeleiding alleen is het vaak moeilijk om als talent de top te halen. Financiële ondersteuning is ook onontbeerlijk. U kunt de talenten daarbij helpen.

Met uw donatie aan Wietse Waninge maakt u kans op één van de vele prijzen uit het prijzenpakket. U maakt bijvoorbeeld kans op een paar hardloopschoenen van het bekende sportmerk New Balance. Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op de TELESPORT-ACTIEPAGINA.