Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Telesport Talent week 35 - Bo Bendsneyder

Bo Bendsneyder hoopt op steun van motorsportfans

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat motorcoureur Bo Bendsneyder (19) uit Rotterdam.

De kans is groot dat de enige Nederlandse Grand Prix-coureur komend jaar in de Moto2 uitkomt voor het enige Nederlands raceteam in de GP. Bo Bendsneyder en NTS RW Racing GP hebben onlangs een intentieverklaring voor deze unieke samenwerking ondertekend.

Voorwaarde is wel het benodigde budget bij elkaar te krijgen. Voor een zitje in de Moto2 moeten de meeste coureurs een eigen bijdrage van 3 á 5 ton inbrengen. Dat kan in het geval van Bendsneyder niet alleen door middel van sponsoring door bedrijven. Bendsneyder: ,,Om die reden ben ik via het Yvonne van Gennip Talent Fonds een crowdfunding-actie begonnen. Ik hoop met hulp van Nederlandse motorsportfans op korte termijn 50.000 euro bij elkaar te krijgen om zo mijn racecarrière een succesvol vervolg te geven.’’

Dat de Rotterdammer een groot talent is, bewees hij in 2015 door met overmacht de Red Bull MotoGP Rookie Cup te winnen. Dat leverde hem de twee jaar erna een contract op in de Moto3. Bendsneyder kwam twee keer op het podium. Dit jaar promoveerde hij naar de Moto2. ,,Mijn huidige team Tech3 Racing Team had beloofd dat het vooral een leerjaar zou worden. Mede door pech bleven goede resultaten helaas uit. Ik ben tweemaal onderuit gereden zonder dat ik er iets aan kon doen en had ook een keer een technisch probleem. Tech3 heeft nu besloten om niet verder met mij te gaan.’’

Hoewel NTS RW Racing GP het budget en de rijders voor komend seizoen in principe al rond had, besloot het in belang van de Nederlandse motorsport toch alles in het werk te stellen om Bendsneyder binnenboord te halen. ,,Daar ben ik dankbaar voor. Er spreekt vertrouwen uit in mij. Ik hoop dat mijn fans achter mijn nieuwe avontuur gaan staan’’, aldus Bendsneyder.    

Telesport Talent Prijzenpakket

Met talent, ambitie, gedrevenheid en goede begeleiding alleen is het vaak moeilijk om als talent de top te halen. Financiële ondersteuning is ook onontbeerlijk. U kunt de talenten daarbij helpen.

Met uw donatie aan Bo Bendsneyder maakt u kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. U maakt bijvoorbeeld kans op twee KLM economy class tickets naar een Europese bestemming van uw keuze. Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op de TELESPORT-ACTIEPAGINA

Daarnaast is het ook mogelijk om Bo structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek. Ga om direct te ondersteunen naar het donatiedoel van Bo:

https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/motorsport-wegrace/bo-bendsneyder-met-nts-rw-racing-gp-in-de-moto2.html