Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Telesport Talent week 37 - Jessica Gorissen

Judoka Jessica Gorissen is een doorzetter

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat judoka Jessica Gorissen (18) uit Amsterdam.

Toen ze een jaar of zes was, stapte Jessica Gorissen voor het eerst de judomat op. ,,Ik wilde als klein meisje mijn twee pestende broers kunnen terugpakken.’’

Twaalf jaar later judoot Jessica nog steeds en wel in de klasse tot 70 kilo. Niet meer vanwege haar broers, maar omdat ze goed is in haar sport. Vorig jaar was ze zevende op het WK (junioren) en in diverse Europa Cups heeft ze medailles behaald. NOC*NSF heeft haar de status van internationaal talent gegeven.

Ze is ook een doorzetter. Dat bewees Jessica als vijftienjarige, toen ze de kruisbanden van haar linkerknie scheurde. ,,Ik had eerst niet in de gaten hoe erg het was en heb een paar dagen later zelfs op het NK met mazzel in de halve finales gewonnen. Maar in de finale ging het echt niet meer. Ik was een jaar uit de roulatie. Gelukkig heb ik nu geen problemen meer met mijn knie.’’

Sinds vijf weken woont ze op Papendal waar de beste Nederlandse judoka’s centraal trainen. Hiervoor trainde ze eerst bij Judo Academie Amsterdam en later Kenamju in Haarlem. ,,Het was heel erg wennen op Papendal. Maar ik merkte al snel dat het goed is voor mijn ontwikkeling om met andere topjudoka’s samen te trainen’’, aldus Jessica, die de hbo-opleiding sportkunde volgt.

De huur van haar kamer, het eten en reizen naar toernooien kosten haar geld. ,,Dat is een probleem. Ik hoop dat anderen meehelpen dat op te lossen. Met 1000 euro aan donaties ben ik voorlopig gered. Alle kleine beetjes helpen om mijn ambities - meedoen aan EK’s, WK’s en Olympische Spelen – waar te maken’’, zegt Jessica die deze week in Sofia deelneemt aan het EK junioren.    

Telesport Talent Prijzenpakket

Met talent, ambitie, gedrevenheid en goede begeleiding alleen is het vaak moeilijk om als talent de top te halen. Financiële ondersteuning is ook onontbeerlijk. U kunt de talenten daarbij helpen.

Met uw donatie aan Jessica Gorissen maakt u kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. U maakt bijvoorbeeld kans op vier toegangskaarten voor ARTIS en Micropia. Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op de TELESPORT-ACTIEPAGINA

Daarnaast is het ook mogelijk om Jessica structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek. Ga om direct te ondersteunen naar het donatiedoel van Jessica:

https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/judo/jessica-gorissen-komt-steeds-meer-in-topvorm.html