Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Telesport Talent week 40 - Megan Hollander

Megan Hollander maakt intense tijd door

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat parabadmintonster Megan Hollander (20) uit Hoorn.

Badminton staat in 2020 in Tokio voor het eerst op het programma van de Paralympische Spelen. Megan Hollander hoopt er dan bij te zijn.

Om haar droom te realiseren is ze onlangs verhuisd van Hoorn naar Arnhem, waar ze op sportcentrum Papendal aan een pittig trainingsprogramma is begonnen. ,,In Hoorn trainde ik twee á drie keer per week. Nu sta ik achtmaal per week op de baan. Lichamelijk is het heel zwaar’’, aldus Megan die ook is gestart met een mbo-opleiding business&sport.

Maar ook in mentaal opzicht maakt Megan een moeilijke fase door. ,,Vier maanden geleden is mijn moeder aan de gevolgen van een ernstige ziekte overleden. Ik ben nu nog bezig met rouwen en verwerken. Ik mis in mijn eentje in Arnhem mijn vader, broers, zussen en vrienden. Ik heb het er moeilijk mee en getwijfeld of ik wel moest verhuizen, maar heb toch doorgezet om mijn grote doel, Tokio, te bereiken.’’

Megan mist al sinds haar geboorte een deel van haar linkerarm. Ondanks die handicap is ze een zeer succesvolle badmintonster. Ze heeft in de voorbije jaren tien nationale titels veroverd en was in 2015 nummer drie van de wereld.

Om mee te kunnen doen aan de Paralympics, moet ze hoog staan op de wereldranglijst. ,,Ik ben nu achtste, maar om zeker te zijn van uitzending naar Japan is het beter om een paar plekken te stijgen. Dan kan door te presteren in kwalificatiewedstrijden in onder meer Dubai, Turkije, Thailand en China.’’ Die trips moet Megan grotendeels zelf betalen. ,,Ik heb 3250 euro nodig om naar die toernooien te kunnen. Zonder financiële hulp gaat dat niet. Alle kleine beetjes worden door mij met liefde ontvangen. Wie 75 euro of meer doneert, krijgt van mij een clinic.’’

Telesport Talent Prijzenpakket

Met talent, ambitie, gedrevenheid en goede begeleiding alleen is het vaak moeilijk om als talent de top te halen. Financiële ondersteuning is ook onontbeerlijk. U kunt de talenten daarbij helpen.

Met uw donatie aan Megan Hollander maakt u kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. U maakt bijvoorbeeld kans op een paar hardloopschoenen van het bekende sportmerk New Balance. Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op de TELESPORT-ACTIEPAGINA

Daarnaast is het ook mogelijk om Megan structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek. Ga om direct te ondersteunen naar het donatiedoel van Megan:

https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/badminton/help-megan-naar-tokio-2020.html