Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Telesport Talent week 41 - Gijs Brouwer

Gijs Brouwer gaat voor de Grand Slams

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat tennisser Gijs Brouwer (22) uit Venhuizen.

Gijs Brouwer zet alles op alles om te slagen als toptennisser. 

,,Mijn ambitie is om binnen drie jaar een plek bij de beste honderd spelers op de ATP-wereldranglijst te bemachtigen en om me op den duur te plaatsen voor de kwalificaties voor de Grandslams. Ook hoop ik te kunnen gaan leven van mijn sportinkomsten’’, aldus de Noord-Hollander, die op dit moment de nummer zeven is van Nederland. Op de ATP-ranking staat hij 376ste.

Gijs begon al op zijn vijfde met tennis. In 2015 won hij de Nederlands juniorentitel in de leeftijdscategorie onder 18 jaar. ,,Ik volgde een tijdje een  opleiding aan de Johan Cruyff Academy, maar ik ben daar mee gestopt, omdat dat niet was te combineren met mijn sport. Ik ben nu een jaar of vier fulltime met tennis bezig.’’

Tot nu toe deed hij voornamelijk mee aan zogeheten Future-toernooien. ,,Om beter te worden is de volgende stap het spelen van challenger-toernooien. Dat is een trapje hoger. Daarin kan ik meer punten scoren voor de ranglijst. Het betekent ook dat ik veel meer moet reizen. Dat kost veel geld. Mede omdat ik de kosten voor mijn coach moet betalen. Ik speel zo’n 25 toernooien per jaar in het buitenland. Ik heb 10.000 euro nodig om mijn ambities waar te kunnen maken. Hopelijk zijn er mensen die me daarbij financieel willen ondersteunen.’’

Terwijl de toppers miljoenen verdienen, is het nu voor Gijs sappelen. Hij heeft al eens een met 25.000 dollar gedoteerd toernooi gewonnen, maar als winnaar leverde hem dat ‘maar’ 3600 euro bruto op.       

Telesport Talent Prijzenpakket

Met talent, ambitie, gedrevenheid en goede begeleiding alleen is het vaak moeilijk om als talent de top te halen. Financiële ondersteuning is ook onontbeerlijk. U kunt de talenten daarbij helpen.

Met uw donatie aan Gijs Brouwer maakt u kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. U maakt bijvoorbeeld kans op een arrangement bij Van der Valk Hotel in Sneek, inclusief twee overnachtingen, twee viergangendiners, ontbijtbuffet en een dag fietshuur. Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op de TELESPORT-ACTIEPAGINA

Daarnaast is het ook mogelijk om Gijs structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek. Ga om direct te ondersteunen naar het donatiedoel van Gijs:

https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/tennis/top100-voor-gijs.html

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.