Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Telesport Talent week 44 - Margot van Eijl

Margot van Eijl heeft Parijs als bestemming

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat softbalster Margot van Eijl (16) uit Oosterhout.

Parijs is voor Tour-renners een eindbestemming waar ze elke zomer drie weken lang naar uit kijken. Softbalster Margot van Eijl droomt ook van succes in de Franse hoofdstad. Ze zal wel nog even geduld moeten hebben, want pas over zes jaar zijn daar de Olympische Spelen. Tokio (2020) komt voor de Brabantse tiener te vroeg.

Margot begon op haar vijfde met softbal. ,,Ik deed vroeger ook nog aan hockey, maar toen ik een keuze moest maken, was dat niet moeilijk voor me. Ik vond softbal leuker dan hockey. Het is een teamsport, waarin tactiek belangrijk is en  je eigen  talent nodig is om je ploeg hogerop te brengen’’, aldus Margot die twee jaar terug met het Nederlands team onder 16 Europees kampioen werd. Recent is ze met haar club Twins gepromoveerd naar de hoogste klasse (golden league).          

De pitcher van het Oosterhoutse Twins, waar ook haar oudere zus Nicole speelt,  doet er nu alles aan om te slagen in het topsoftbal. ,,Ik ben twee maanden geleden verhuisd naar Amsterdam. Daar zit ik nu met tien andere softbalster op het Centrum voor Topsport en Onderwijs. Ik train er negen keer in de week. Daarnaast hoop ik op het Calandlyceum in Amsterdam dit schooljaar mijn havo-diploma te halen.’’

De kosten voor de huur van haar kamer op het CTO, de maaltijden, het reizen, haar studie en het softbalmateriaal – bij elkaar 5.000 euro - moet Margot zelf ophoesten. ,,Ik hoop dat mensen me daarbij willen helpen. Elke bijdrage brengt Parijs een stapje dichterbij.’’

Telesport Talent Prijzenpakket

Met talent, ambitie, gedrevenheid en goede begeleiding alleen is het vaak moeilijk om als talent de top te halen. Financiële ondersteuning is ook onontbeerlijk. U kunt de talenten daarbij helpen.

Met uw donatie aan Margot van Eijl maakt u kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. U maakt bijvoorbeeld kans opeen driedaags arrangement bij Van der Valk Hotel in Ridderkerk; inclusief twee driegangendiners, ontbijtbuffet en twee tickets voor de waterbus naar Rotterdam of Kinderdijk. Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op de TELESPORT-ACTIEPAGINA

Daarnaast is het ook mogelijk om Margot structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek. Ga om direct te ondersteunen naar het donatiedoel van Margot:

https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/softball/dreams-become-reality-when-we-put-our-minds-to-i.html

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.