Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Telesport Talent week 46 - Andy Buijk

Andy Buijk leert van verliezen

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat badmintonner Andy Buijk (16) uit Wateringen.

Voetbal vond hij niet leuk en tennis ging hem te langzaam. Zo kwam Andy Buijk als achtjarige terecht bij badminton. Een sport die soms denigrerend als campingactiviteit wordt omschreven, maar op topniveau flitsend is om te beoefenen en te zien.

Andy Buijk heeft de laatste jaren diverse podiumplekken behaald op nationale titeltoernooien. ,,Om nog beter te worden ben ik dit seizoen verhuisd naar Sportcentrum Papendal. Daar heb ik meer uitdagingen. Ik train er twee keer per dag en sta er tegen goede sparringpartners. Ik woon vijf dagen per week op Papendal. Ik doe daarnaast op het Beekdallyceum in Arnhem mijn havo-opleiding. Ik hoop in 2019 of 2020 mijn eindexamendiploma te halen’’, aldus Andy die lid is van het Haagse DKC en op Papendal het toptalentenprogramma S-1 volgt.

Zijn credo luidt: ‘ik verlies nooit; ik win of ik leer’. Andy: ,,Aan verlies alleen heb je niks, dan blijf je maar balen. Je kunt van een nederlaag en fouten juist leren.’’   

Het is zijn ambitie op korte termijn om mee te doen aan EK’s en WK’s (jeugd). ,,Om daaraan mee te mogen doen, moet ik punten behalen in buitenlandse wedstrijden. De kosten (2500 euro) voor reis en verblijf zijn erg hoog. De bond betaalt er niet aan mee en dus moet ik het geld voor die trips zelf bijeen zien te krijgen. Tijd voor een bijbaantje heb ik niet. Vandaar dat ik financiële ondersteuning zoek. Wie me met minimaal 100 euro steunt, krijgt van mij tijdens een clinic badmintonles.’’

Telesport Talent Prijzenpakket

Met talent, ambitie, gedrevenheid en goede begeleiding alleen is het vaak moeilijk om als talent de top te halen. Financiële ondersteuning is ook onontbeerlijk. U kunt de talenten daarbij helpen.

Met uw donatie aan Andy Buijk maakt u kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. U maakt bijvoorbeeld kans op twee KLM economyclass tickets naar een Europese bestemming van uw keuze. Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op de TELESPORT-ACTIEPAGINA

Daarnaast is het ook mogelijk om Andy structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek. Ga om direct te ondersteunen naar het donatiedoel van Andy:

https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/badminton/ik-verlies-nooit-ik-win-of-ik-leer.html

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.